NOVO IŽIVLJAVANJEI KURTIJEVE POLICIJE U LEPOSAVIĆU! Upali u dve škole, "češljali" i fotografisali! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.06.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom upada nisu imali nikakve naloge!

NOVO IŽIVLJAVANJEI KURTIJEVE POLICIJE U LEPOSAVIĆU! Upali u dve škole, "češljali" i fotografisali! (VIDEO)

Foto: Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija je tokom vikenda, kada nema nastave u Osnovnoj školi "Leposavić" i Srednjoj školi "Nikola Tesla", pregledala i fotografisala prostorije u Leposaviću.

Direktor Srednje škole "Nikola Tesla", Slađan Radović, izjavio je za Kosovo online da su dvojica policajaca u subotu, nešto pre 17 sati, od domara zatražila da otključa određene prostorije – kotlarnicu i pomoćne prostorije u kojima domari čuvaju alate, i to bez ikakvog naloga ili obrazloženja.

- Juče posle podne, tačnije u 16:30 pozvao me je čuvar i rekao da su došla dva policajca, bez naloga. Nisu imali nikakav pismeni nalog da uđu u našu školu i da slikaju kotlarnicu. Rekao sam da otvore vrata, kako ne bi čoveku pravili problem, ali su ciljano ušli bez najave. Slikali su kotlarnicu i otišli - priča Radović.

Policajci su zatim otišli u Osnovnu školu "Leposavić", sa istih zahtevom – od portira su tražili da im otvori kotlarnicu.

Međutim, kako nije imao ključ, policajci su ušli i slikali prostoriju u kojoj se nalazi alat za domara, za održavanje škole.

"Izašli su, ali ništa nisu rekli zbog čega su došli", rekao je Radović.

Zato pita u kakvom to demokratskom okruženju žive, kada policija bez naloga dolazi na mesta u kojima se obrazuju deca.

- Ovo na demokratiju ne liči, da ulaze u školu, da slikaju… Šta su tražili, ne znam. Da li oni misle da se mi bavimo nekim drugim poslovima osim vaspitanja i obrazovanja učenika? Da li dolaze ciljano, jer je završetak školske godine, kako bi napravili nekakav problem ili žele da se mi uplašio, jer je planiran i završni ispit, upis… Ciljano ulaze da nas uplaše - upozorava Radović.

Ipak, ističe da su škole radile i opstajale i u težim uslovima. Niko nema pravo da nam brani da obrazujemo decu, poručio je direktor škole.

- Naša i druge škole na čitavom Kosovu i Metohiji, na severu, radile su i u težim uslovima. Obrazovali smo decu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije, tako da ćemo to sigurno i dalje raditi. Nama nema niko pravo da brani da vaspitavamo i obrazujemo našu decu po planu i programi Ministarstva prosvete Srbije - naveo je Radović.

On je pozvao sve roditelje i učenike da se ne plaše i da se upisuju u škole, kako bi "bile punije, nego do sada".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading