"POLITIČKA ŠTETOČINA KOJA JE DONELA ZAGAĐENOST" Stigao odgovor Plenkovića na prozivke Zorana Milanovića

Autor:

Svet

13.04.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plenković je naglasio da je aktuelna vlast "evropski stabilizacioni mehanizam", i ukazao na privredni rast, projekte, solidarnost u društvu, rešavanje svih problema.

"POLITIČKA ŠTETOČINA KOJA JE DONELA ZAGAĐENOST" Stigao odgovor Plenkovića na prozivke Zorana Milanovića

Foto: Tanjug/AP, Hina

Predsednik HDZ i premijer Hrvatske, Andrej Plenković, poručio je da hrvatski šef države, Zoran Milanović, ne zavređuje da bude ni na jednoj javnoj funkciji u državi, opisavši ga kao političku štetočinu koja je donela samo negativu i zagađenost, javlja Hina.

Plenković je u izjavi novinarima, komentarišući poziv Milanovića da svoj glas daju bilo kome osim HDZ i onima koji podržavaju tu stranku, ponovio da Milanović krši Ustav RH i temeljna načela hrvatskog ustavnog poretka i da se ponaša potpuno suprotno svom ponašanju iz 2020. godine.

Tada je, dodao je, Milanović u skladu sa zakonom kao predsednik Republike raspisao parlamentarne izbore, izabrao jednu od nedelja za dan njihovog održavanja, a nakon izbora dao mandat predsedniku HDZ, Plenkoviću, koji je imao 76 potpisa podrške u Saboru.

Plenković je naveo da Milanović danas napada baš svakog živog ko ima drugačiji stav, uz ocenu kako takav čovek ne zavređuje da bude na javnoj funkciji u hrvatskoj državi.

- Gledamo kupus levice koja je videla rezultate anketa, videla je da gube i u javni prostor su počeli nametati političku diverziju, sabotažu koja ne može proći - ocenio je Plenković

On je naglasio da je aktuelna vlast "evropski stabilizacioni mehanizam", i ukazao na privredni rast, projekte, solidarnost u društvu, rešavanje svih problema.

- Ljudi vide ko se bori, a ko je štetočina - dodao je Plenković.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj zakazani su za 17. april.

Podsetimo, Milanović je danas učestvovao na obeležavanju 150. godišnjice organizovanog planinarstva u Hrvatskoj u Planinarskom domu u Кleku, a nakon penjanja se obratio javnosti.

- Opozicija se malo opustila i dozvolili su banditima da sve pokradu. Ja sam četiri godine pružao fini otpor, pa grub otpor, pa brutalan, i biće još grublje. Ako oni koji izađu na izbore imaju smisla a razlog, Plenković je gotov, ide u Brisel da naplaćuje ulaz u toalet, neka spremi sendvič - rekao je Milanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading