Muškarac podmetnuo požar ispred kancelarije poznatog političara u SAD!

Autor:

Svet

07.04.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužen za podmetanje požara ispred kancelarije Bernija Sandersa

Muškarac podmetnuo požar ispred kancelarije poznatog političara u SAD!

Foto: Tanjug/AP

Berni Sanders na udaru jer se zamerio milijarderu


Šant Sogomonijan (35) iz Nortridža u Kaliforniji optužen je danas za podmetanje požara ispred kancelarije američkog senatora Bernija Sandersa u saveznoj državi Vermont. Prema saopštenju federalnih tužilaca, Sogomonijan je u petak ušao u Sandersovu kancelariju, isprskao tečnost na vrata i zapalio ih, kako se vidi na video snimku koji je preneo AP. Požar je izazvao štetu na zgradi, ali srećom, niko nije povređen, budući da Sanders nije bio u kancelariji u vreme napada.

Motiv napada i kaznena odgovornost

Do sada nije poznat motiv napada, ali tužioci ističu da je za ovo krivično delo predviđena maksimalna kazna od 20 godina zatvora i novčana kazna do 250.000 dolara. Ova vest izazvala je različite reakcije u javnosti, a mnogi se pitaju šta je moglo motivisati Sogomonijana na ovakav postupak.

Reakcije i šteta na zgradi

Incident je izazvao zabrinutost među građanima, ali i postavio pitanje o bezbednosti političara i njihovih kancelarija. Požar je, kako je navedeno, izazvao štetu na zgradi, ali je srećom izbegnuta ljudska žrtva. Važno je istaći da je Sanders bio odsutan u trenutku napada, što je verovatno sprečilo potencijalno ozbiljnije posledice.

Očekuje se da će istraga ovog slučaja pružiti više informacija o motivima i okolnostima podmetanja požara, a javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading