IZRAELCI PRONAŠLI TELO TAOCA: Hamas ćuti kao zaliven, a evo na koga sumnjaju da ga je ubio

Autor:

Svet

06.04.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael i SAD su uvereni da se Iran sprema da uzvrati na smrtonosni izraelski napad na iranski konzulat u Siriji

IZRAELCI PRONAŠLI TELO TAOCA: Hamas ćuti kao zaliven, a evo na koga sumnjaju da ga je ubio

Foto: x/clash report

Izraelski komandosi pronašli su telo taoca držanog u Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF).

U saopštenju se navodi da su Elada Kacira ubili pripadnici grupe Palestinski islamski džihad.

Elad Kacir, 47-godišnji farmer iz kibuca Nir Oz, bio je među 253 osobe koje su odvedene u Gazu tokom napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, prenosi Rojters.

On se pre tri meseca pojavio na snimku koji je objavio Islamski džihad i molio da bude oslobođen.

Njegov otac Avraham bio je među oko 1.200 ubijenih ljudi u Izraelu 7. oktobra, dok je njegova majka Hana takođe bila talac, ali je oslobođena u novembru, tokom primirja.

Izrael je na osnovu različitih izvora informacija 35 talaca koji su u zetočeništvu u Gazi proglasio mrtvima.

Palestinske frakcije su saopštile da su neki od talaca ubijeni u izraelskim napadima, što je Izrael u nekim slučajevima potvrdio, dok za pojedine taoce čija su tela pronađena tvrde da su imali znakove pogubljenja.

Izrael i SAD su uvereni da se Iran sprema da uzvrati na smrtonosni izraelski napad na iranski konzulat u Siriji, tvrde američki zvaničnici.

Izrael je u ponedeljak izvršio smrtonosni vazdušni udar na iranski konzulat u Damasku u Siriji i ubio više visokih lidera iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC), podseća Pentagon, prenosi Si-Bi-Es (CBS) Njuz.

Prema tvrdnjama Pentagona, SAD su prikupile obaveštajne podatke da Iran planira uzvratni napad koji bi uključivao roj bespilotnih letelica Šahed i krstareće rakete.

Zvaničnici SAD kažu da su vreme i cilj iranskog kontra-udara nepoznati, ali da bi proporcionalan odgovor na napad u Damasku bio udar na neko izraelsko diplomatsko predstavništvo, a anticipirano vreme napada do kraja ramazanskog posta sledeće nedelje.

Još jedna značajna nepoznanica je lokacija sa koje bi iranske bespilotne letelice i projektili bili lansirani - iz Iraka, iz Sirije, ili sa iranske teritorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading