SPREČEN ATENTAT NA TREĆEG NAJVAŽNIJEG ČOVEKA U DRŽAVI: Obaveštajci presreli razgovor terorista i munjevito reagovali!

Autor:

Svet

04.04.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ranijem saopštenju obaveštajci su rekli da je u zajedničkoj operaciji s policijom takođe osujećena zavera za izvođenje napada u stilu Islamske države

SPREČEN ATENTAT NA TREĆEG NAJVAŽNIJEG ČOVEKA U DRŽAVI: Obaveštajci presreli razgovor terorista i munjevito reagovali!

Foto: Twitter

Šin Bet, IDF i izraelska policija otkrili su zaveru za ubistvo ministra nacionalne bezbednosti Itamara Ben-Gvira i napad na mete kao što su vojne baze, aerodrom Ben Gurion i vladine kancelarije.

Najmanje 11 osumnjičenih je u pritvoru, uključujući sedmoro iz Negeva i centra, i četvoricu sa Zapadne obale.

Grupa je aktivno tražila terorističke aktiviste da se pridruže njihovoj stvari i čak je pokušala da iznajmi parcelu za osnivanje fabrike za obuku i proizvodnju oružja, maskiranu kao legitiman posao.

Takođe su pokušali da obezbede zaštitu, finansiranje i operativne smernice od Hamasa u Pojasu Gaze, saopštile su bezbednosne agencije.

Podignute su optužnice protiv deset pritvorenika, a Okružni sud u Bir Ševi ih je vratio u pritvor.

Optužbe su detaljno opisale razrađene planove napada grupe, uključujući zaveru za otmicu izraelskih civila iz jednog od naselja na Zapadnoj obali.

U ranijem saopštenju Šin Bet je rekao da je u zajedničkoj operaciji s policijom Jerusalima takođe osujećena zavera za izvođenje napada u stilu Islamske države.

Zavera je uključivala napad na policijsku stanicu i oblast oko stadiona Tedi sa eksplozivom i vatrenim oružjem.

Teroristi su takođe planirali da putuju u inostranstvo na obuku o terorizmu. Međutim, policija i Šin Bet su ih uhapsili pre nego što su ovi planovi mogli da budu izvršeni.

Istraga je otkrila njihovu odanost Islamskoj državi i njihovu nameru da pokrenu više napada u Jerusalimu.

Njihova strategija se prebacila na napad pucnjavom nakon što je njihov pokušaj da pripreme eksplozivnu napravu bio neuspešan. Teroristi su čak planirali da putuju u Afriku, Siriju ili Irak na terorističku obuku

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading