NEMA TAČKU NA TELU BEZ TUMORA: Od prizora svakog prođe jeza, u pitanju je OVA RETKA BOLEST (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki pokret joj je otežan.

NEMA TAČKU NA TELU BEZ TUMORA: Od prizora svakog prođe jeza, u pitanju je OVA RETKA BOLEST (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@dailymail

Karmaine Sahadeo (42) se bori sa retkom bolešću NF-1 neurofibromatozom koja izaziva rast hiljada opasnih tumora širom njenog tela. Ova retka bolest uzrokuje tumore na različitim delovima tela, uključujući skalp, usta, lice, ruke, noge, stražnjicu, grudi, i genitalnu regiju. Tumori su gotovo potpuno blokirali njenu nosnu šupljinu, otežavajući joj normalno disanje. Velika kvrga na nozi otežava joj hodanje i svakodnevne aktivnosti. Tumori u njenim ustima otežavaju joj govor i mogućnost jela.

Borba sa svakodnevnim izazovima

Ona se suočava sa brojnim izazovima zbog svoje bolesti. Tumori otežavaju svakodnevne aktivnosti poput hodanja, sedenja i obavljanja osnovnih životnih funkcija. Takođe, prisustvo tumora u njenim ustima izaziva probleme prilikom ishrane i komunikacije. Najveći strah koji je prati je mogućnost da postane nesposobna da diše ili zatraži pomoć, te na kraju umre sama.

NF-1 neurofibromatoza je retka bolest koja pogađa jednu od 3.000 osoba širom sveta. Njen slučaj spada u kategoriju izuzetno teških, a trenutno ne postoji lek za ovu bolest. Ona je nasledna i uzrokovana je promenom NF-1 gena koji kontroliše protein odgovoran za rast ćelija i sprečavanje tumora. Tumori koji se javljaju mogu biti i kancerogeni i benigni, piše "Miror".

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@dailymail

Karmaine Sahadeo (42) se bori sa retkom bolešću NF-1 neurofibromatozom


Borba za normalan život

Ova bolest značajno utiče na svaki aspekt njenog života. Osim fizičkih izazova, suočava se i sa psihološkim opterećenjem zbog nesposobnosti da obavlja svakodnevne aktivnosti i negativnih reakcija okoline. Tumori koji se približavaju njenim očima uzrokuju dvostruki i mutni vid, čime je sprečena u uživanju u igri sa svojom unukom. Ona se obratila doktoru Rajanu Osborneu, hirurgu. Njeno stanje zahteva hitnu intervenciju zbog ozbiljnosti bolesti. Nakon višemesečne serije operacija, rezultati su bili iznenađujuće uspešni. Uklanjanje tumora omogućilo joj je da se oseća bolje, srećnije i da uživa u svakodnevnim aktivnostima poput šetnje i igre sa unukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading