ŠTA SE DEŠAVA SA KRALJEVSKOM PORODICOM? Od kada datira FAMOZNI SUKOB prinčeva Vilijama i Harija?

Autor:

Svet

27.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, kako ističe kraljevski biograf Robert Lacey, ako sada postoji provalija između braće, to nije prvi put da su Vilijam i Hari imali nesuglasice.

ŠTA SE DEŠAVA SA KRALJEVSKOM PORODICOM? Od kada datira FAMOZNI SUKOB prinčeva Vilijama i Harija?

Foto: Tanjug/AP

Iako postoje izveštaji da princ Hari želi da obnovi mostove sa Kraljevskom porodicom, malo je znakova da princ Vilijam to dopušta da se dogodi - barem ne u bliskoj budućnosti.

Razdaljina između ova dva brata je još tužnija s obzirom na to koliko su bili bliski, ujedinjeni u nedaćama, nekada.

Republika

Foto: AP Photo/Nick Didlick

 

Ipak, kako ističe kraljevski biograf Robert Lacey, ako sada postoji provalija između braće, to nije prvi put da su Vilijam i Hari imali nesuglasice.

Fisura je bila vidljiva mnogo ranije, zapravo - sve do 2002. godine.

To je godina kada je otkriveno da je Hari pušio kanabis, otkriće koje je generisalo mučne naslove o 'drogiranju'.

Tri godine kasnije, Hari je doživeo dalje poniženje kada je fotografisan noseći nacističku pustinjsku uniformu na zabavi pod nazivom "Kolonijalci i domoroci", održanoj kod kuće olimpijskog šampiona u dresurnom jahanju Ričarda Mida.

Foto: ROTA / Camerapress / Profimedia

 

 

U sred furore, Hari je izdao javno izvinjenje, a princ Čarls ga je poslao da ga lekcije drži glavni rabin.

Ipak, kako pita Lacey, kako je Hari preuzeo svu krivicu za takve incidente dok je stariji brat izašao neokrznut.

"Megan nije bila prvobitni faktor u odluci princa Harija da se oslobodi svoje porodice", piše autor u svom bestseleru "Bitka braće".

"U januaru 2005. godine nakon fijaska sa kostimima 'Kolonijalci i domoroci', sada znamo da je princ Hari bio privučen da ponovo proceni uključenost svog starijeg brata i nepravednost Vilijamovog izlaska mirišući na ruže.

"To je Harija učinilo otuđenim. Prijatelji se sećaju 'nema razgovora' i prilično ozbiljnog razdora između braće u to vreme - kao što je bilo posle 'Sramote sa drogom' 2002. godine, kada je Hari prvi put počeo da shvata cenu igranja funkcionalnog žrtvenog jarca."

Republika

Foto: X/ The Royal Family Channel/Printscreen

 

U tom slučaju, piše Lacey, Hari i prijatelj Gaj Peli su preuzeli krivicu za 'divlje ludilo' u pubu "Rattlebone", "kada je pravi vođa 'Rattlebone-a' bio Vilijam".

Autor i novinar Kejti Nikols se seća kako joj je jedan kraljevski savetnik rekao da 'je njihov odnos zaista patio prvi put i da su jedva razgovarali... Hari je osećao da Vilijam prolazi nekažnjeno'.

Foto: Tanjug/AP

 

Lacey zaključuje:

"Bilo je funkcija starijeg brata da bude savršen, bez obzira da li je zaista bio ili nije, a bilo je funkcija mlađeg da nas natera da se smejemo ili žalimo ili osećamo odobravajuće - i u svakom slučaju da nas natera da se osećamo potpuno superiornim u odnosu na sirotog nesnalažljivog dete.

"Ovo je bio ulogu koju smo svi oblikovali za princa Harija tokom godina."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading