OŠTRA OSUDA TERORIZMA U MOSKVI: Rekacije iz EU i evropskih prestonica

Autor:

Svet

23.03.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- EU osuđuje sve napade na civile - poručio je Stano.

OŠTRA OSUDA TERORIZMA U MOSKVI: Rekacije iz EU i evropskih prestonica

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

Cela Evropa reaguje na stravičan atentat u Rusiji. Evropska unija je šokirana i konsternirana posle terorističkog napada u Moskvi, saopštio je portparol EU Peter Stano.

- EU osuđuje sve napade na civile - poručio je Stano.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova je osudilo "gnusno delo" posle napada u Moskvi, tražeći da se rasvetle sve činjenice.

- Slike koje stižu iz Moskve su strašne. U mislima smo s žrvama, povređenima i ruskim narodom - pručili su iz Ke d'Orseja.

Reagovao je i predsednik francuske stranke "Nacionalno okupljanje" Žordan Bardela

- Ništa ne može da opravda ovu slepu mržnju koja pogađa civile – istakao je Bardela i izjavio solidarnost sa ožalošćenim Moskovljanima.

Vlasti u Madridu istakle su da su "šokirane" ubilačkim napadom u Moskvi.

Premijerka Italije Đorđa Meloni je osudila gnusni čin terorizma.

Sve informativne televizije prekinule su redovni program i prenose iz časa u čas vesti iz Moskve s mesta tragedije.

Podsetimo, pre početka koncerta u Krokus siti holu sinoć su nepoznati muškarci u maskirnim uniformama upali su u zgradu i počeli da pucaju. Prema preliminarnim podacima, u terorističkom napadu je poginulo 40 ljudi a više od 100 je povređeno, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Uprkos dramatičnoj situaciji, specijalci su hrabro reagovali i izveli akciju potrage i evakuacije, rizikujući sopstvene živote. Ovo je još jedan primer hrabrosti i predanosti pripadnika specijalnih jedinica, koji su se suočili sa izazovom terorističkog napada na najefikasniji način mogući. Potraga za napadačima i evakuacija građana su prioriteti u ovoj situaciji, dok se javnost i dalje suočava sa užasnim posledicama ovog napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading