EKSPLOZIJA NA BIRAČKOM MESTU U RUSIJI: Žena sa petardom ranila sebe, evakuisano 50 ljudi

Autor:

Svet

17.03.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija na biračkom mestu u Permu

EKSPLOZIJA NA BIRAČKOM MESTU U RUSIJI: Žena sa petardom ranila sebe, evakuisano 50 ljudi

Foto: Weronika Peneshko/dpa via AP


U ruskom gradu Permu došlo je do nesreće na biračkom mestu u Domu kulture Soldatov na Komsomolskom prospektu. Ženska osoba je unela veliku petardu u toalet, čime je izazvala ozbiljnu štetu i povrede kada je naprava eksplodirala. Prema lokalnim medijima, žena koja je izvršila ovaj čin je Elena S. (64). Prema očevidcima, pre same eksplozije, ona je razgovarala telefonom, a prema preliminarnim informacijama, razgovarala je s osobama iz obaveštajnih službi Ukrajine.

Prema Telegram kanalu "Baza", Elena S. je došla u Dom kulture sa torbom, koju je obezbeđenje pregledalo, ali nije pronašlo ništa sumnjivo. Ipak, na neki način je uspela da unese petardu u zgradu, a detonacija je rezultirala povredom i amputacijom njenog ekstremiteta. Nakon eksplozije, 50 ljudi evakuisano je iz zgrade, a žena je hitno prevezena u Centralnu okružnu bolnicu radi lečenja.


Ovaj incident izazvao je veliku pažnju javnosti, a nadležne službe sprovode istragu kako bi utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Trenutno se detalji o tome kako je Elena S. uspela da unese petardu u zgradu i izvrši eksploziju još uvek razjašnjavaju, dok je ona hospitalizovana i pod medicinskim nadzorom.

Ovo nije bio izolovan incident, jer su pokušaji paljenja ili polivanja tečnosti glasačkih kutija prijavljeni na čak 29 biračkih mesta širom Ruske Federacije.



BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading