SRBIN U CENTRU SKANDALA NA KRUZERU: Miloš uneo sa sobom na brod 28 KILOGRAMA KOKAINA! Kad je najmanje očekivao, zadesila ga je KAZNA!

Autor:

Svet

10.03.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš se ukrcao na brod sa jasnom namerom da prenese drogu u drugu zemlju

SRBIN U CENTRU SKANDALA NA KRUZERU: Miloš uneo sa sobom na brod 28 KILOGRAMA KOKAINA! Kad je najmanje očekivao, zadesila ga je KAZNA!

Foto: nationalcrimeagency.gov.uk

Miloš B., radnik kruzera iz Srbije uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari 28 kilograma kokaina vrednog više od dva miliona evra u Veliku Britaniju.

Miloš se ukrcao na brod "Marella Discovery 2" u Kolumbiji, pre nego što je putovanje prekinuto u martu 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Putnici su se iskrcali, a brod je privezan uz ostrvo Vajt, prenosi Kent online.

U aprilu te godine, Miloš je odvukao kesu sa drogom na palubu sa strane i zakačio konopac na nju, spuštajući je do saučesnika, Bena Bata (36) i Džošue Pejdža (31) u čamcu ispod.

Miloš B, Bat i Pejdž priznali su da su uvozili kokain i osuđeni su na 11, 18, odnosno osam godina zatvora, piše telegraf.rs.

Ovo nije prvi put u poslednje vreme da se ime nekog Srbina provlači kroz temu krijumčenja kokaina.

Španska policija uhapsila je početkom februara grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na Atlantskom okeanu na brodu koji je plovio iz Južne Amerike, nakon što je jedan od njih, sprske nacionalnosti pucao i ubio kolegu švercera, koga je potom bacio u more, a preostalih osam osoba uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Slučaj se dogodio u novembru prošle godine, ali je držan u tajnosti do završetka istrage, dodaje se u saopštenju španskog ministarstva.

Situaciju sa taocima na brodu „Sea Paradise“ u Atlantskom okeanu španska policija je slučajno otkrila, pošto je pokrenula operaciju zaplene droge na osnovu prethodno dobijene prijave o pošiljci od oko 2,3 tone kokaina koja je iz Latinske Amerike trebalo da bude prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, prenosi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading