HOROR SNIMAK! Eksplodirao VEJP pored bebe: Majka je spasila dete iz plamena u poslednjem trenutku! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.03.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija elektronske cigarete u domu porodice iz Oregona

HOROR SNIMAK! Eksplodirao VEJP pored bebe: Majka je spasila dete iz plamena u poslednjem trenutku! (VIDEO)

Foto: Printskrin


Uznemirujući snimak zabeležen kućnom sigurnosnom kamerom prikazuje trenutak kada je elektronska cigareta eksplodirala na samo nekoliko metara od bebe koja je sedela u stolici za hranjenje. Snimak je postavljen na TikToku ove nedelje, a zabeležen je Ring kamerom unutar dnevne sobe, prikazujući malo dete okrenuto prema pultu na kojem se punila elektronska cigareta.

 

 

Majka je rekla da je otišla do ostave da bi donela bebi užinu kada je čula jak zvuk i videla vatru koja je buknula iz njenog elektronskog uređaja za pušenje, svega dva metra od njenog deteta. Snimak je zabeležen u domu u Oregonu prošle godine, ali je tek sada postavljen na internet.

Vejp, kao i većina elektronskih cigareta, sadrži litijumsku bateriju koja može eksplodirati kada postane previše vruća usled prekomernog punjenja ili izlaganja direktnom sunčevom svetlu. Video počinje sa majkom, sinom i ćerkom koji uživaju u mirnom danu. Snimak prikazuje dečaka kako prolazi kroz sobu dok njegova mlađa sestra mirno sedi u stolici za hranjenje u kuhinji. Zatim se čuje glasna eksplozija koja je uznemirila dečaka, a varnice su počele da lete sa pulta. Varnice, koje su poletele ka dečakovim nogama, brzo su se pretvorile u plamen koji je zahvatio mali deo stola.

Republika

Foto: Printskrin

Majka je spasila bebu u poslednjem trenutku

 


„Šta se dešava?“ čuje se kako vrišti Samanta Hemfri, majka dece, izvan kadra kamere. Brzo je potrčala do svoje bebe i odmakla je od plamena koji je izbio iz vejpa Dok je incident trajao samo nekoliko sekundi, jasno je upozorenje da iako su elektronske cigarete male, one mogu imati smrtonosne posledice ako dođe do problema sa baterijom.

Elektronske cigarete se oslanjaju na bateriju kako bi napajale grejač, koji zatim zagreva tečnost unutar uređaja kako bi je korisnici inhalirali. Proizvođači se opredeljuju za litijumske baterije kako bi napravili tanke, lagane proizvode koji zadržavaju snagu između punjenja. U većini elektronskih proizvoda kao što su mobilni telefoni i laptopovi, strogi propisi čine litijum-jonske baterije relativno bezbednim. Međutim, one predstavljaju zdravstveni rizik u neuređenoj industriji uređaja za pušenje koje se uglavnom bazira u Kini.

Incidenti sa eksplodiranjem elektronskih cigareta

Prvi uređaj u nedavnoj inovaciji elektronskih cigareta razvio je kineski farmaceut Hon Lik 2003. godine. Elektronske cigarete su ušle na američko tržište oko 2007. godine, ali je prošlo još sedam godina pre nego što su se uređaji proširili - i tada su počeli da se pojavljuju izveštaji o eksplozijama. Muškarac iz Teksasa preminuo je 2019. godine nakon što mu je eksplodirala elektronska cigareta, prilikom čega je presekla arteriju na vratu. Žena po imenu Marine takođe je postala žrtva eksplodirajuće vejp elektronske cigarete prošle godine.

Opasnost od elektronskih cigareta

Studija Univerzitetske bolnice u Hanoveru u Nemačkoj iz 2023. pokazala je da je bilo 2.035 slučajeva eksplozija elektronskih cigareta primljenih u američke hitne službe od 2015. do 2017. godine. Elf Bar je najpopularnija elektronska cigareta u svetu, generišući preko 271 miliona dolara u protekloj godini, prema podacima o maloprodaji koje prati Nielsen. U junu 2023. godine, Uprava za hranu i lekove (FDA) pozvala je 180 prodavnica širom Sjedinjenih Država da prestanu sa prodajom Elf Bar elektronskih cigareta. E-cigarete nisu odobrene za upotrebu od strane FDA i ranije su povezane sa zdravstvenim problemima, uključujući oštećenje pluća i srčane probleme, i mogu navesti mlađe osobe da isprobaju druge droge.

(Dejli Mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading