UHAPŠENA BIVŠA ČLANICA RAF-A! U stanu joj pronašli kilogram zlata i 40.000 evra!

Autor:

Svet

08.03.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz dragocenosti koje su zaplenjene prilikom istrage, istražitelji su takođe otkrili nekoliko komada oružja.

UHAPŠENA BIVŠA ČLANICA RAF-A! U stanu joj pronašli kilogram zlata i 40.000 evra!

Foto: Credit: ULI DECK / AFP / Profimedia

Nemačka javnost već danima prati vesti o hapšenju Danijele Klete, bivše članice Frakcije Crvene armije (RAF), koja je uhapšena pod sumnjom da je povezana sa militantnom organizacijom. Istražitelji su fokusirani na pretragu njenog stana u Berlinu, a rezultati pretresa su izazvali veliku pažnju.

Dragocenosti i oružje

Tokom pretresa stana, istražitelji su otkrili drveni orman sa lažnim dnom, u kom je pronađeno čak 40.000 evra u gotovini, kao i 1,2 kilograma zlata čija je vrednost procenjena na 76.548 evra. Pored ovih dragocenosti, zaplenjen je i niz oružja, uključujući pištolj sa dva puna šaržera, ometače, mobilne telefone, lične karte i razna dokumenta povezana sa RAF-om.


Pozadina hapšenja

Danijela Klete se nalazi pod istragom zbog povezanosti sa RAF-om, ekstremističkom terorističkom organizacijom koja je bila aktivna do 1998. godine. Klete je bila deo takozvane treće generacije RAF-a, čija je istorija obeležena decenijama terora u Zapadnoj Nemačkoj, uključujući i ubistvo Alfreda Herhauzena, tadašnjeg šefa Dojče banke, 1989. godine.

Istražitelji nisu završili sa pretresom stana Danijele Klete, te se svakodnevno iznose komadi nameštaja i čak vrata radi detaljne analize. Forenzičko odeljenje je zabeležilo značajan broj Kletinih stvari, što je izazovno s obzirom na to da je živela u stanu od samo 40 kvadratnih metara.

Tragovi prošlosti

Pored toga, Klete je, zajedno sa drugim članovima RAF-a poput Ernst-Folkera Štauba i Burkharda Garvega, bila tražena zbog serije pljački transportovanog novca. Njeni navodi iz prošlosti sada su ponovo aktuelni zbog hapšenja i detalja koji su izneti u javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading