U GRADU PROLEĆE, A U SRCU ZEMLJE MEĆAVA I LAVINA! Nadrealni snimci na društvenim mrežama, ZIMA SE VRATILA na velika vrata (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pamti se kada je u ovom delu zemlje bilo ovakvo nevreme

U GRADU PROLEĆE, A U SRCU ZEMLJE MEĆAVA I LAVINA! Nadrealni snimci na društvenim mrežama, ZIMA SE VRATILA na velika vrata (VIDEO)

Foto: printscreen/instagram

Dok građani najvećih mesta u Kaliforniji uživaju u večnom proleću i letu i temperaturama preko 20 stepeni, u Sijera Nevadi, najpoznatijim planinama ove američke države pravo je nevreme.

Snežna mećava praćena lavinama s vrhova planina okovala je kuće u podnožju, dok su naleti vetra jačine od 200 kilometara na sat.

Zbog obimnog snega koji je praktično onemogućio kretanje i funkcionisanje, škole su zatvorene a Nacionalna meteorološka služba je ovakvo vreme nazvalo "ekstremnom mećavom".

Fotografije prikazuju stvarnu situaciju kakvu su prouzrokovale ovakve vremenske prilike.

Prema informacijama meteorološke službe, palo je preko 30 centimetara snega.

Meteorolozi očekuju sušnije i toplije vremenske uslove sredinom i krajem nedelje. Međutim, početkom sledeće nedelje ipak je moguća još jedna snežna oluja.

Nije samo u Sijera Nevadi ovakvo vreme u SAD.

Tradicionalno "snežne" države poput Minesote ili Jute ponovo su doživele "zimske čarolije".

U delovima tih država slični su vremenski uslovi kao na planinama Kalifornije a sve je, kako kažu meteorolozi, posledica fenomena El Ninja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading