ZATVORIO SE U KUĆU I PRETI ORUŽJEM: Policija obezbeđuje šire područje

Autor:

Svet

06.03.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je izdala upozorenje da i dalje postoji opasnost po okolne stanovnike te je apelovala na ljude da ostanu kod kuće.

ZATVORIO SE U KUĆU I PRETI ORUŽJEM: Policija obezbeđuje šire područje

Foto: Shutterstok

U Brežicama, u Sloveniji, trenutno se odvija dramatična situacija u kojoj muškarac preti oružjem. Prema prvim informacijama, reč je o penzionisanom policajcu koji je sam u kući. Specijalne jedinice policije i pregovarači su na licu mesta, dok policijski službenici PU Novo Mesto obezbeđuju šire područje.

Opasnost za okolinu

Policija je izdala upozorenje da i dalje postoji opasnost po okolne stanovnike te je apelovala na ljude da ostanu kod kuće. Situacija je izuzetno ozbiljna, a meštani tvrde da je muškarac prethodno pretio radnicima apoteke pre nego što se zatvorio u kuću.

Kako javlja STA, naoružani muškarac navodno je prvo pretio radnicima apoteke, a potom se zatvorio u kuću, tvrde meštani.


Reakcija policije

Policijska stanica Brežice je angažovala specijalne jedinice i pregovarače kako bi rešila ovu delikatnu situaciju. Pristup je pažljivo planiran kako bi se izbegla bilo kakva eskalacija ili povrede.

Apel građanima

Građani su pozvani da ostanu mirni i da prate uputstva policije kako bi se izbegle nepotrebne i opasne situacije. Bezbednost građana je od najvećeg značaja u ovakvim okolnostima, stoga je važno da se pridržavaju uputstava nadležnih organa.

Situacija u Brežicama i dalje se razvija, a nadležne službe čine sve što je u njihovoj moći da se situacija reši na miran i bezbedan način. Ostaje da se prati dalji razvoj događaja i da se nadamo da će se sve završiti bezbedno i bez povređenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading