VELIKI USPEH UKRAJINSKIH SLUŽBI: Otkrivena i uhapšena dva ruska obaveštajca u roku od 24 sata

Autor:

Svet

05.03.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SBU otkrila aktivnosti dva ruska obaveštajca.

VELIKI USPEH UKRAJINSKIH SLUŽBI: Otkrivena i uhapšena dva ruska obaveštajca u roku od 24 sata

Foto: Facebook/Служба безпеки України

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) privela je ruskog vojnog obaveštajca koji je pokušao da digne u vazduh poštu u centru Zaporožja.

Kako prenosi Ukrinform, SBU je utvrdila da je osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela napravio eksplozivnu napravu na daljinsko upravljanje u sopstvenom stanu. Instrukcije je dobio od ruske specijalne službe.

Čovek je gotov uređaj sakrio u kutije za voće, da bi ih potom poslao u kargo odeljenje jednog poštanskog operatera.

Za zaveru, krivac je planirao da "paket" dostavi na odredište preko privatnog prevoznika.

Nakon što je dobio poruku o uručenju "porudžbine" pošti, osumnjičeni je telefonskim pozivom morao da aktivira eksploziv.

Prema SBU, ruski osvajači su očekivali da će dizanje pošte u vazduh dovesti do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom i širenja panike u gradu na liniji fronta.

SBU je osumnjičenog razotkrio još u fazi pripreme za teroristički napad. To je omogućilo da se njegove zločinačke radnje dokumentuju korak po korak, da se "presretne" pošiljka sa eksplozivom i uhapsi počinilac.

Kontraobaveštajna služba Službe bezbednosti Ukrajine (SSU) privela je juče u Dnjepru još jednog agenta vojne obaveštajne službe Rusije.

- Napadač je izviđao lokaciju sistema PVO i logističkih puteva Odbrambenih snaga u regionu - navodi se u obaveštenju SSU.

Pre svega, napadač je pokušao da identifikuje položaje radarskih sistema Oružanih snaga Ukrajine. Ova informacija je, kako navodi SSU, bila potrebna okupatorima kako bi pokušali da "zaobiđu" ukrajinsku PVO tokom novih vazdušnih udara.

Takođe, u slučaju dobijanja tačnih koordinata, osvajači su planirali da izvrše ciljane raketne i bespilotne udare na ukrajinske radarske stanice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading