PLJAČKE, DRŽAVNI UDARI, LAŽI I LICEMRJE! Medvedev potkrpio Vašington i njegove satelite, pa otkrio zašto pokreću ratove: ''Pod izgovorom demokratije, njihov jedini cilj je...''

Autor:

Svet

04.03.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, osuo je paljbu po Sjedinjenim Američkim Državama i njenim saveznicima, tvrdeći da koriste demokratiju kao izgovor za pokretanje ratova širom planete, dok je zapravo pravi motiv finansijska dobit.

PLJAČKE, DRŽAVNI UDARI, LAŽI I LICEMRJE! Medvedev potkrpio Vašington i njegove satelite, pa otkrio zašto pokreću ratove: ''Pod izgovorom demokratije, njihov jedini cilj je...''

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/United_States_Capitol_-_west_front.jpg: Architect of the Capitol

- Amerika i njeni sateliti pokušavaju da prošire svoju stratešku granicu na skoro svaki region sveta. Pod izgovorom širenja demokratije, oni pokreću ratove širom planete. U međuvremenu, njihov cilj je transparentan: zarada novca. Svuda nastoje da nametnu sopstvene vrednosti i običaje, traže savetnike, postavljaju zgodne vladare na vlast - rekao je Medvedev na Svetskom festivalu mladih u Sirijusu. 

Prema njegovim rečima, tamo gde se aktiviraju SAD treba "očekivati nevolje", prenosi TASS.

- Ako ne otvoreni rat, onda pljačka pod maskom ekonomske pomoći. Ako ne državnim udarima, iako su u tome postali zaista dobri tokom 20. veka, onda stalni pritisci, zajmovi, laži i licemerje. Svuda i u nezamislivim razmerama - precizirao je Medvedev. 

On je naveo da Amerikanci deluju i u Centralnoj Aziji, na planinama Zakavkazja, vodama Crnog i Kaspijskog mora, Bliskom Istoku.

- Amerikanci nekako imaju posla u svim ovim regionima. Njihov nezdrav geopolitički apetit, njihova politička bulimija, ako hoćete, odavno se pretvorio u neobuzdanu proždrljivost - rekao je Medvedev.

On je napomenuo da se SAD, dok sprovode svoju spoljnu politiku, oslanjaju na mrežu od preko 900 vojnih baza, nekoliko vojnih flota i najveći vojni budžet na svetu.

Podsetimo, Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije nedavno je izneo snažan stav o statusu Ukrajine, tvrdeći da je ta zemlja deo Rusije. Ovim izjavama on je dao jasno mišljenje o trenutnim mirovnim pregovorima sa rukovodstvom u Kijevu.

U ratobornom govoru na jugu Rusije, Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa "specijalnom vojnom operacijom" dok druga strana ne kapitulira, dodajući da će se "istorijski delovi Rusije vratiti kući".

Medvedev je održao govor ispred mape Ukrajine koja prikazuje zemlju kao okrnjenu teritoriju stisnutu u Poljsku, sa Rusijom koja ima punu kontrolu nad istočnom, južnom i obalom Crnog mora.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading