NEMCI SE PREDOMISLILI, RUSIJA LIKUJE KAO NIKAD DO SAD: Ukrajinci neće dobiti "tauruse" ako to podrazumeva jednu stvar

Autor:

Svet

04.03.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka se do sada opirala slanju projektila "taurus" Ukrajini, strahujući od direktne konfrontacije sa Rusijom

NEMCI SE PREDOMISLILI, RUSIJA LIKUJE KAO NIKAD DO SAD: Ukrajinci neće dobiti "tauruse" ako to podrazumeva jednu stvar

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je danas mogućnost naoružavanja Ukrajine raketama dugog dometa "taurus" ako nemački vojnici moraju da budu uključeni u upotrebu tih raketa.

"Ne možete isporučiti sistem naoružanja koji ima veoma širok domet, a da ne razmišljate o tome kako ga kontrolisati", rekao je Šolc, prenosi Rojters.

Dodao je da je moguće imati kontrolu nad oružjem samo ukoliko bi njim upravljali nemački vojnici.

"A to ne dolazi u obzir", poručio je Šolc.

Nemačka se do sada opirala slanju projektila "taurus" Ukrajini, strahujući od direktne konfrontacije sa Rusijom.

Međutim, o tom pitanju je ponovo počelo da se razgovara nakon što su ruski mediji prošle nedelje objavili 38-minutni snimak razgovara na kom navodno nemački oficiri razgovaraju o tehničkim mogucnostima krstarece rakete "taurus" i o tome da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Objavljeni transkript razgovora četvorice oficira Bundesvera pokazuje da nemačka vojska suštinski i konkretno razgovara o planovima za napade na rusku teritoriju, ponovio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao novinarima da je Rusija povodom toga preduzela korake i pozvala nemačkog ambasadora u Moskvi na razgovor u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, objavila je agencija RIA Novosti.

Peskov je istakao i da razgovor nemačkih oficira o planiranim udarima na Krim pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading