GLUVI TELEFONI, PARANOJA ILI STVARNA PRETNJA? Kremlj ubeđen da Nemačka zaista PLANIRA RAT sa Rusijom, a evo šta sad poručuje Berlin

Autor:

Svet

04.03.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peskov je istakao i da razgovor nemačkih oficira o planiranim udarima na Krim pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini

GLUVI TELEFONI, PARANOJA ILI STVARNA PRETNJA? Kremlj ubeđen da Nemačka zaista PLANIRA RAT sa Rusijom, a evo šta sad poručuje Berlin

Foto: Tanjug, Wikipedia

Objavljeni transkript razgovora četvorice oficira Bundesvera pokazuje da nemačka vojska suštinski i konkretno razgovara o planovima za napade na rusku teritoriju, ponovio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao novinarima da je Rusija povodom toga preduzela korake i pozvala nemačkog ambasadora u Moskvi na razgovor u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, objavila je agencija RIA Novosti.

Peskov je istakao i da razgovor nemačkih oficira o planiranim udarima na Krim pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

Peskov je naglasio da mora da se radi da li je Bundesver to radio samoinicijativno ili je to deo državne politike Nemačke.

Peskov je podsetio da je nemački kancelar Olaf Šolc obećao da će sprovesti brzu i efikasnu istragu i izrazio nadu da će Moskva, bar preko medija, saznati do čega je ta istraga dovela.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus optužio je Rusiju da vodi "informacioni rat" protiv Nemačke, tako što je presrela i potom objavila osetljiv transkript visokih vojnih oficira nemačke vojske.

Pistorijus je odbacio konstatacije Kremlja kao "potpuno apsurdne", optužujući Moskvu da želi da seje nepoverenje i razdor u Nemačkoj, prenosi Guardian.

Boris Pistorijus izjavio je da pojedini delovi razgovora nisu bili namenjeni široj javnosti, navodeći da bi tužilaštvo moglo da otvori slučaj zbog curenja informacija.

Pistorijus je rekao da su na snimku oficiri Bundesvera razgovarali o "različitim scenarijima" događaja, a ne o planovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading