NEMCI SAD CRVENE PRED RUSIMA: Ambasador pozvan na HITAN RAZGOVOR u Moskvu!

Autor:

Svet

04.03.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o Taurus raketama i njihovom dometu napravila je pravu uzbunu u Rusiji

NEMCI SAD CRVENE PRED RUSIMA: Ambasador pozvan na HITAN RAZGOVOR u Moskvu!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas nemačkog ambasadora Aleksandra Lambsdorfa na razgovor, rekao je neimenovani izvor za RIA Novosti, na navodeći detalje.

Agencija navodi da je nemački ambasador pozvan na razgovor nakon što je Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, u petak objavila audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete "taurus" i o tome da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da pojedini delovi razgovora nisu bili namenjeni široj javnosti, navodeći da bi tužilaštvo moglo da otvori slučaj zbog curenja informacija.

Pistorijus je rekao da su na snimku oficiri Bundesvera razgovarali o "različitim scenarijima" događaja, a ne o planovima.

Prema njegovim rečima, njihov razgovor ne znači odobrenje za prebacivanje krstarećih raketa "taurus" u Ukrajinu.

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da Moskva traži objašnjenje od Berlina povodom tog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

04.03.2024 11:31

Nije šija nego vrat! Nemačka nikako da naući gdje joj je mjesto!!!