JOŠ JEDAN TRAMPOV TRIJUMF! Bivši predsednik SAD pobedio u Mizuriju na kokusu republikanaca - sve veća prednost u odnosu na nekadašnju guvernerku Niki Hejli!

Autor:

Svet

02.03.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pobedio je na kokusu republikanaca u Mizuriju.

JOŠ JEDAN TRAMPOV TRIJUMF! Bivši predsednik SAD pobedio u Mizuriju na kokusu republikanaca - sve veća prednost u odnosu na nekadašnju guvernerku Niki Hejli!

Foto: Tanjug/AP

On je sada povećao prednost u odnosu na bivšu guvernerku Južne Karoline Niki Hejli, koja je ranije ove nedelje pretrpela poraz od Trampa u svojoj državi.

Sledeći kokus biće održan u Severnoj Dakoti 4. marta, zajedno sa primarnim izborima u okrugu Kolumbija, prenosi KCTV.

Narednog dana, 5. marta, je super utorak, kada se u 16 ​​država održavaju primarni izbori.

Ovi izbori su ključni momenat za predsednika SAD Džozefa Bajdena i Donalda Trampa, koji su favoriti za predsedničke nominacije demokrata i republikanaca, prenosi Tanjug.

Tramp popularniji kod glasača za nekoliko procenata u odnosu na Bajdena

Podsetimo, u četvrtak je objavljeno da kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država i nekadašnji lider Donald Tramp gleda kako zna i ume da odbrani svoju trenutnu poziciju kod birača.

Zbog toga su Trampovi pravni zastupnici ponovo predložili saveznom sudiji koji vodi sudski postupak protiv njega da još jednom odloži suđenje i to do 2025. godine.

Kao razlog zbog kojeg bi trebao da se sudski postupak odloži, Trampovi advokati navode to da tužioci, ukoliko ove godine počne suđenje, žele da utiču na ishod predsedničkih izbora koji će se održati u novembru.

Trampov zahtev označio je njegov poslednji pokušaj da odbaci slučaj, nakon što je iskoristio svaku priliku da zahteva od sudije da odloži postupak pošto je prošle godine optužen za kršenje Zakona o špijunaži i ometanje pravde.

U njihovom prvom zahtevu da se suđenje odloži na neodređeno vreme, Tramp je tvrdio da ne može dobiti pošteno suđenje dok se kandiduje za naredne predsedničke izbore, tražeći od sudije da uzme u obzir i politički kalendar u mesecima pre izbora.

Taj argument je ponovo ponovljen u novom podnesku, u kojem se takođe tvrdi da Trampov status kao potencijalnog kandidata za predsednika SAD znači da će tužioci kršiti pravila ministarstva pravde koja zabranjuju otvorene istražne korake u blizini izbora ako se suđenje održi ove godine, piše Guardian.

Donald Tramp ubedljivo je najveći favorit kod republikanaca za nominaciju za novembarske izbore.

U poslednjem "obračunu" sa rivalkom Niki Hejli Tramp je u Južnoj Karolini osvojio čak 60 posto glasova. 

I u onoj važnijoj anketi za budućeg predsednika države Donald Tramp ima nekoliko procenata više kod glasača od lidera SAD Džoa Bajdena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading