MEKKONEL SE POVLAČI S FUNKCIJE: Zna se tačan datum kada odlazi s mesta lidera Republikanaca u američkom Senatu!

Autor:

Svet

28.02.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel najavljuje da će se povući u novembru ove godine.

MEKKONEL SE POVLAČI S FUNKCIJE: Zna se tačan datum kada odlazi s mesta lidera Republikanaca u američkom Senatu!

Foto: Tanjug/AP

Mič Mekonel (82) povući će se sa mesta lidera republikanaca u Senatu u novembru, saopšteno je.

Mekonel (82) je lider Republikanaca sa najdužim stažom u istoriji Senata.

U poslednjih nekoliko meseci imao je nekoliko zdravstvenih problema, prenosi Telegraf.

Podsetimo, republikanski tabor je nedavno optužio demokrate kao glavne krivce zbog njihove politike o imigrantima za tragičan događaj - nedavno ubistvo koje se dogodilo na Univerzitetu Augusta u Atini u SAD.

Studentska zajednica na dva univerziteta u Džordžiji suočava se sa tragičnim događajem - ubistvom studentkinje medicinskog smera, Lejken Rajli, koje je podstaklo političke rasprave o imigraciji.

Republikanci, uključujući bivšeg predsednika Donalda Trampa i guvernera Brajana Kempa, okrivili su politiku imigracije predsednika Džoa Bajdena za ovaj zločin. Ovaj slučaj ponovo je pokrenuo temu imigranata koji počine nasilne zločine, što postaje značajan politički faktor uoči izbora 2024. godine.

Donald Tramp je započeo svoju predsedničku kampanju 2016. godine svojom kontroverznom izjavom o Meksikancima, dok se sada fokus političke retorike premešta na imigrante koji su stigli u SAD tokom administracije Džoa Bajdena.

Republikanci optužuju Bajdena za migrantski talas, dok demokrate napadaju republikance zbog odbijanja predloženih zakona koji bi ojačali kontrolu granice.

Lejken Rajli, studentkinja medicinskog smera na Univerzitetu Augusta u Atini, pronađena je mrtva u šumi blizu univerzitetskog sportskog terena nakon što se nije vratila sa jutarnjeg trčanja.

Njena smrt izazvala je veliku tugu među studentima i osobljem univerziteta. Održan je skup sećanja na nju, na kojem su mnogi plakali, a članice sororiteta Alpha Chi Omega držale su karanfile kao simbol njihove sestre.

Donald Tramp je ponovio obećanje da će deportovati imigrante ako bude ponovo izabran, dok je predsednik Biden najavio putovanje u Teksas, na granicu sa Meksikom. Guverner Kemp je istakao da se suočavamo sa "noćnom morom" u vezi sa masovnom migracijom, dok demokrate tvrde da je republikanska politika odgovorna za propast zakona o imigraciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading