HITNO SE OGLASILA BELA KUĆA: Tiče se zdravstvenog stanja predsednika Bajdena!

Autor:

Svet

28.02.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji fizički pregled dolazi u trenutku kada se Bajden, demokrata i bivši republikanski predsednik Donald Tramp (77), pripremaju da ''odmere snage'' na predsedničkim izborima 5. novembra.

HITNO SE OGLASILA BELA KUĆA: Tiče se zdravstvenog stanja predsednika Bajdena!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden saopštio je da će u sredu biti podvrgnut fizičkom pregledu u vojnoj bolnici u predgrađu Merilenda.

Bela kuća je saopštila da će kasnije u sredu javno objaviti rezultate rutinskog fizičkog pregleda demokratskog predsednika.

Ovogodišnji fizički pregled dolazi u trenutku kada se Bajden, demokrata i bivši republikanski predsednik Donald Tramp (77), pripremaju da se suoče u verovatnom revanšu na predsedničkim izborima 5. novembra, piše Telegraf.

Podsetimo, američki lider, demokrata Džozef Bajden, i glavni favorit za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp zabeležili su pobede na stranačkim predizborima u saveznoj državi Mičigen, pokazuju projekcije rezultata televizije Si-Bi-Es (CBS).

Prema projekcijama CBS-a, na osnovu 51 odsto prebrojanih glasova, Bajden je dobio 80 posto podrške u Mičigenu, a neopredeljenih je bilo 16 odsto. 

Tramp je dobio 67 procenata podrške u Mičigenu u odnosu na 27 odsto koliko je dobila Hejli na osnovu 62 odsto prebrojanih glasova.

Bajden je pobedio kongresmena iz Minesote Dina Filipsa, jedinog iole ozbiljnog rivala u borbi za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Bajden je već zabeležio pobede na predizborima u Južnoj Karolini, Nevadi i Nju Hempširu.

Trampu je pobeda u Mičigenu bila peta ubedljiva pobeda u borbi za republikansku nominaciju. 

Trijumf u Mičigenu nad protivkandidatkinjom Niki Hejli, bivšom američkom ambasadorkom u Ujedinjeim nacijama, došao je nakon pobede u njenoj matičnoj državi Južnoj Karolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading