Bajden odbio slanje vojske u Ukrajinu - Evo šta je rekao!

Autor:

Svet

27.02.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD neće slati vojsku u Ukrajinu

Bajden odbio slanje vojske u Ukrajinu - Evo šta je rekao!

Foto: Profimedia


Bela kuća je danas zvanično saopštila da Sjedinjene Američke Države neće slati vojsku u Ukrajinu, nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron nagovestio mogućnost takvog poteza. Portparolka Nacionalnog bezbednosnog saveta Ejdrijen Votson prenela je jasnu poruku predsednika Džoa Bajdena da SAD neće slati trupe da se bore u Ukrajini.

Bajden se sastao sa kongresmenima radi razgovora o pomoći Ukrajini

Predsednik Bajden se danas sastao sa istaknutim kongresmenima u Beloj kući kako bi razgovarao o finansijskoj pomoći Ukrajini. Ova inicijativa dolazi u trenutku kada se međunarodna zajednica suočava sa povećanom napetošću u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Francuska nagovestila mogućnost slanja trupa

Nakon samita evropskih lidera u Parizu, predsednik Francuske Emanuel Makron izneo je ideju o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, ističući da "ništa ne može isključiti", iako nema konsenzusa o ovoj temi u evropskim zemljama.

Neslaganje u Evropi u vezi sa slanjem trupa

I dok je predsednik Makron otvorio ovu mogućnost, nekoliko evropskih zemalja izrazilo je neslaganje sa idejom slanja trupa u Ukrajinu. Nemačka, Velika Britanija, Španija, Češka, Hrvatska, Grčka, Poljska i Mađarska su jasno stavile do znanja da ne podržavaju ovu inicijativu.

NATO neće slati trupe u Ukrajinu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg takođe je istakao da Alijansa neće slati trupe u Ukrajinu, čime je jasno stavio do znanja da NATO neće učestvovati u vojnom angažmanu u ovoj zemlji.

Ova situacija dodatno produbljuje geopolitičke tenzije i postavlja pitanje budućnosti međunarodnih odnosa u vezi sa Ukrajinom.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading