JASTREBOVI VIŠE NEĆE LETETI! Nacionalna garda Amerike prizemljila SVE helikoptere!

Autor:

Svet

28.02.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje da će se prizemljavanje koje je stupilo na snagu u ponedeljak, a objavljeno dan kasnije, ukinuti nakon što sve jedinice obave pregled.

JASTREBOVI VIŠE NEĆE LETETI! Nacionalna garda Amerike prizemljila SVE helikoptere!

Foto: Tanjug/AP

Nakon niza incidenata i smrtnih slučajeva povezanih sa helikopterima Nacionalne garde SAD, izvršeno je prizemljenje svih letelica radi sprovođenja sigurnosne provere.

Načelnik Nacionalne garde, general-potpukovnik Džon Džensen, naredio je ovu akciju kako bi se detaljno preispitale sigurnosne procedure i mere, nakon nedavnih tragičnih događaja, prenosi Alo.

Incidenti koji su doveli do prizemljenja

Jedan od glavnih razloga za prizemljenje helikoptera Nacionalne garde bila je nesreća helikoptera AH-64D "apač" Nacionalne garde Misisipija, u kojoj su poginula oba pilota. Ovaj događaj se desio 23. februara, samo nekoliko nedelja nakon sličnog incidenta sa helikopterom istog modela u Nacionalnoj gardi Jute, gde su piloti uspeli da prežive pad letelice.

Reakcija i mera opreza

General Džensen ističe da je bezbednost prioritet i da će prizemljenje biti na snazi dok se ne utvrdi da su sve posade spremne za sve izazove. Iako uzrok nesreća još uvek nije poznat, vojska je pokrenula istragu kako bi utvrdila detalje i eventualne propuste koji su doveli do ovih tragičnih slučajeva.

Prethodni incidenti i slični slučajevi

Ovi incidenti nisu prvi koji su zabeleženi u vezi sa helikopterima Nacionalne garde. Podsećamo na najsmrtonosniju nesreću američke vojske u martu 2023. godine, kada su se dva UH-60 "crni jastreb" sudarila u blizini baze Fort Kampbel u Kentakiju, prouzrokujući smrt devet vojnika. Slična prizemljenja su naređena i na Aljasci nakon sličnih incidenata.


Očekuje se da će prizemljenje biti privremena mera, ali je jasno da vojska ozbiljno shvata pitanje bezbednosti i da će preduzeti sve neophodne korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading