BIVŠI PREDSEDNIK IZAŠAO PRED GRAĐANE U DRESU SVOJE ZEMLJE: Kad je počeo da maše zastavom IZRAELA, nastao je haos! (FOTO)

Autor:

Svet

26.02.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je svestan da će ga polovina stanovništva zamrzeti jer aktuelni predsednik upravo napada Izrael iz dana u dan, ali to je bilo jače od njega

BIVŠI PREDSEDNIK IZAŠAO PRED GRAĐANE U DRESU SVOJE ZEMLJE: Kad je počeo da maše zastavom IZRAELA, nastao je haos! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Žair Bolsonaro

Ako postoji južnoamerička država čiji su građani podeljeni kada je reč o podršci starom ali i novom predsedniku onda je to Brazil.

Više desetina hiljada Brazilaca izašlo je na ulice Sao Paula u znak protesta što su sud i policija u procesu istrage protiv nekadašnjeg predsednika Žaira Bolsonara.

Bolsonaro je navodno bio umešan u pokušaj državnog udara 2022. godine posle poraza na izborima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žairo Bolsonaro sa suprugom

Protestanti su nosili zastave Izraela ne samo u znak podrške ovoj zemlji već i da bi pre svega kontrirali aktuelnom predsedniku Luizu Injaciji Luli da Silvi što je dva puta u poslednje vreme uporedio Izrael sa nacistima i holokaustom.

Bolsonaro se pojavio na protestu odbivši da pre toga da izjavu tokom poslednjeg ispitivanja u saveznoj policiji.

"Tražim smirivanje kako bi se izbrisala prošlost. Moramo pronaći način da živimo u miru", rekao je bivši vojnik Bolsonaro, koji je takođe imao izraelsku zastavu, a na sebi je nosio dres brazilske fudbalske reprezentacije. 

Pozvao je na amnestiju svojih pristalica od kojih su neki osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog napada na vladinu četvrt nakon izbora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Brazilci su pokazali da podržavaju akcije Izraela u Gazi

Tog 8. januara 2023. godine, nedelju dana nakon što je Lula postao novi predsednik, Bolsonarovi ljudi koji su odbili da priznaju njegovu pobedu upali su u Kongres, sedište vlade i Vrhovni sud u Braziliji, napravivši veliku štetu.

Vrhovni sud pokrenuo je istragu protiv Bolsonara zbog sumnje da je orkestrirao nerede, što on poriče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading