ŠTA TO BEHU PREGOVORI? Netanjahu traži odobrenje vlade da napadne JOŠ JEDAN GRAD

Autor:

Svet

25.02.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela Amerikancima i drugim moćnim silama svaki dan poručuje da je za rešenje konflikta sa Hamasom i Palestincima, ali u praksi ni ne razmišlja o prekidu vatre

ŠTA TO BEHU PREGOVORI? Netanjahu traži odobrenje vlade da napadne JOŠ JEDAN GRAD

Foto: Tanjug/AP

Dok mu glavni grad gori, on samo razmišlja kako dalje da širi ofanzivu po delovima Palestine.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu tražio je tokom vikenda od svoje vlade da mu da odobrenje da napadne grad Rafu u kojem živi čak 1,5 miliona ljudi.

Uprkos protivljenju doslovno celog sveta i čvrstog mišljenja da će napad na Rafu doneti potpunu i nenadoknadivu humanitarnu katastrofu, Netanjahu razmišlja samo o daljoj ofanzivi.

Plan koji Netanjahu ima je da prisilno ukloni civilno stanovništvo pre nego što raketama i kopnenim napadima uništi još jedan grad u, kako kaže "potrazi za članovima Hamasa, ali i taocima koje oni drže".

Izbeglice iz Gaze sada žive u Rafi u bednim uslovima, uglavnom u šatorima ili na ulici.

Njihova evakuacija čini se teško izvodljivim jer su ostali delovi Pojasa Gaze razoreni ili nemaju potrebnu infrastrukturu za smeštaj tolikog broja ljudi.

Kao što smo spomenuli na početku, Netanjahu planira napad na Rafu a za to vreme Tel Aviv su okupirali demonstranti, ljuti na njega i vladu što i dalje vodi rat a ne oslobađa taoce.

Narod smatra da je sada moguće osloboditi ih na civilizovan način, za stolom, pošto postoji volja sa svih strana za dogovorom, a jedino Netanjahu sve koči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading