IZRAELCI UDARILI PENDRECIMA NA IZRAELCE! Haos u Tel Avivu, snimci šokirali svet! Policija NEMILOSRDNO TUKLA GRAĐANE koji hoće KRAJ RATA (VIDEO)

Autor:

Svet

25.02.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemiri u srcu Izraela, narodu je dosta čekanja na taoce a naročito im je dosta slušanja vlade kako će da nastavi da "čisti komšiluk"

IZRAELCI UDARILI PENDRECIMA NA IZRAELCE! Haos u Tel Avivu, snimci šokirali svet! Policija NEMILOSRDNO TUKLA GRAĐANE koji hoće KRAJ RATA (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Više hiljada demonstranata okupiralo je centar Tel Aviva u subotu uveče kako bi iskazali veliko nezadovoljstvo politikom premijera Benjamina Netanjahua u Gazi.

Izraelci su uzvikivali parole "Hoćemo kraj rata" i "Vratite nam taoce" kako bi Netanjahuu pokazali da je vreme da se sedne za sto sa Hamasom i drugim posrednicima iz okruženja i utanači dogovor oko prekida vatre.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

 

Međutim, policija koja se našla na licu mesta nije dozvolila građanima da putem protesta iskazuju nezadovoljstvo.

 

 

Jeste im bilo dozvoljeno da marširaju gradom, ali prvom prilikom kada su uočili kod građana zrnce agresivnosti krenuli su da ih biju pendrecima, što se može videti po snimcima.

Ovi snimci iz Tel Aviva šokirali su svet pokazujući brutalnost režima Benjamina Netanjahua čak i prema sopstvenom narodu.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

 

Jedan od policajaca koji je učestvovao na ovim protestima, udario je stariju osobu uzdama konja po glavi.

"Demonstrant je u tom trenutku pao na zemlju i držao se za glavu", piše The Times of Israel.

 

 

Netanjahua je verovatno najviše iznerviralo to što su demonstranti tražili njegovu smenu i prevremene izbore, i naravno, diplomatsko a ne ratno rešenje izraelsko-palestinskog sukoba.

Povodom protesta i brutalnosti policije oglasio se i lider izraelske opozicije Jair Lapid.

"Nasilje policije prema demonstrantima, među kojima su i porodice talaca, opasno je, antidemokratsko i ne može se nastaviti. Pravo na protest je osnovno pravo i ne možete ga oduzeti vodenim topovima i pendrecima", poručio je Lapid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading