PRISLUŠKIVAO ŽENU DOK JE RADILA OD KUĆE I TAJNO ZGRNUO MILIONE: Na kraju joj sve priznao, ali njegova reakcija ga je ZAPREPASTILA

Autor:

Svet

24.02.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom momentu muž je sve priznao ženi očekujući od nje da će ga potpuno podržati u ideji

PRISLUŠKIVAO ŽENU DOK JE RADILA OD KUĆE I TAJNO ZGRNUO MILIONE: Na kraju joj sve priznao, ali njegova reakcija ga je ZAPREPASTILA

Foto: pixabay.com

Američka Agencija za vrednosne papire i berze (SEC) optužila je Tajlera Laudona za trgovinu poverljivim informacijama koje je čuo od supruge dok je radila kod kuće.

Tajler Laudon iz Hjustona u Teksasu optužen je jer je "iskoristio svoje uslove rada na daljinu" i profitirao od privatnih informacija povezanih s planovima naftne kompanije BP za kupovinu poslovanja trgovačkog centra i stajališta za kamione u Ohaju prošle godine.

SEC tvrdi da je Laudon prisluškivao nekoliko poslovnih poziva supruge dok je radila od kuće i bila udaljena od njega šest metara.

Razgovarala je s menadžerom za spajanja i preuzimanja u BP-u, a njen je suprug nakon prisluškivanja otišao u "šoping", prenosi Guardian.

Laudon je tom prilikom kupio više od 46.000 deonica kompanije Tra velCentre bez znanja supruge, nedeljama pre nego što je 16. februara 2023. objavljeno da je dogovoren posao s BP-om.

Nakon te objave deonice TravelCentres of America skočile su gotovo 71 posto. Laudon je zatim prodao sve svoje deonice i ostvario profit od 1,8 miliona dolara.

Laudon je na kraju sve priznao supruzi i tvrdio da je kupio deonice jer je želeo da zaradi dovoljno novca da bi ona mogla manje da radi.

Ona je pak prijavila njegove poslove svojim šefovima u BP-u, koji su je kasnije otpustili uprkos tome što nisu imali dokaza da je namerno dala informacije svom suprugu. Na kraju se iselila iz njihovog doma i podnela zahtev za razvod, što ga je šokiralo i slomilo.

Loudon nije porekao optužbe iznesene u pritužbi SEC-a te je pristao na delimičnu presudu, uz sudsko odobrenje.

U sklopu tog dogovora neće smeti da radi na rukovodećim pozicijama u kompanijama, a novac koji je zaradio trgovinom na berzi mora da vrati s kamatama pa će još morati da plati i dodatnu kaznu koju mu odredi sud. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading