ALEKSEJ NAVALJNI BIĆE TAJNO SAHRANJEN? Porodica preminulog vođe ruske opozicije posle nove vesti van sebe

Autor:

Svet

24.02.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam dana posle njegove smrti, priča oko toga kako je umro i zašto porodica i dalje ne može da preuzme njegovo telo jedna je od glavnih svetskih tema

ALEKSEJ NAVALJNI BIĆE TAJNO SAHRANJEN? Porodica preminulog vođe ruske opozicije posle nove vesti van sebe

Foto: Tanjug/AP, bbc/printscreen

Vođa ruske opozicije Aleksej Navaljni preminuo je 16. februara u zatvorskoj koloniji na Arktiku poznatijoj kao "Polarni vuk".

Navaljni je umro pod jako čudnim okolnostima, a ono što dodatno unosi nervozu među njegovu porodicu, kao i mnogobrojne pristalice je nemogućnost da se dođe do tela zatvorenika.

Prema pisanju Kire Jamiš, portparola Alekseja Navaljnog, ruske vlasti navodno su poručile njegovoj majci Ljudmili Navaljnoj ali i supruzi Juliji da nikada neće videti njegovo telo.

Ruske vlasti navodno prete da će sahraniti Alekseja Navaljnog na teritoriji arktičke zatvorske kolonije u kojoj je umro ukoliko njegova porodica ne pristane na zatvorenu sahranu, saopštio je tim opozicionog lidera.

Navaljni je umro prošle sedmice nakon što je proveo više od tri godine iza rešetaka, što je izazvalo bes i osudu zapadnih lidera i njegovih pristalica.

"Pre sat vremena, istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ona ima tri sata da pristane na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, inače će Aleksej biti sahranjen u koloniji", piše Navaljnijeva portparolka Kira Jamiš na platformi X.

Njegova majka Ljudmila Navaljna odbila je da pregovara.

"Nemaju ovlašćenja da odlučuju kako i gde da sahrane njenog sina", dodaje Jarmiš koja je potom u komentarima ispod posta zaključila kako je porodica Navaljnog svakako van sebe ionako zbog čitavog cirkusa i tajnovitosti poslednjih dana.

Aleksej Navaljni, kako je prvobitno rečeno umro je tokom zatvorske šetnje po debelom minusu od srčanog zastoja. 

Kasnije je rečeno da se radilo o trombu, a potom je objavljeno kako je on najverovatnije otrovan nervnim agensom Novičok.

Tada je do Arktika došla Aleksejeva majka Ljudmila Navaljna koja već nekoliko dana ne može da uzme njegovo telo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Tijana

24.02.2024 19:37

Zlocinci ne moze vam vise nauditi, mrtav je! Cega se bojite svoje senke?!

Небојша

28.02.2024 11:04

Мислим да заслужује кремацију.