SKORO TRIDESET HILJADA PALESTINACA POBIJENO! Amerika ne priznaje GENOCID u Gazi!

Autor:

Svet

23.02.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju palestinskog ministarstva zdravlja, najmanje 29.514 Palestinaca je ubijeno, a 69.616 povređeno u izraelskim napadima na Gazu od početka rata između Hamasa i Izraela.

SKORO TRIDESET HILJADA PALESTINACA POBIJENO! Amerika ne priznaje GENOCID u Gazi!

Foto: youtube.com/ctv news

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da Administracija Vašingtona ne smatra da je situacija u Pojasu Gaze genocid nad palestinskim stanovništvom. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države smatraju genocidom ono što se dešava Ujgurima u Kini, Rohinjama iz Mjanmara i drugima.

Visoki broj žrtava u izraelskim napadima na Gazu

Prema saopštenju palestinskog ministarstva zdravlja, najmanje 29.514 Palestinaca je ubijeno, a 69.616 povređeno u izraelskim napadima na Gazu od početka rata između Hamasa i Izraela. Ovi brojevi ilustruju razmere humanitarne krize koja je zahvatila Pojas Gaze, a posebno zabrinjavajuće je visok broj civilnih žrtava, prenosi Alo.rs.


Situacija u Pojasu Gaze i Izraelu i dalje izaziva globalnu pažnju i podstiče različite stavove i reakcije širom sveta. Izraelski napadi na Gazu i odgovor Hamasovih boraca su doveli do velikog broja ljudskih žrtava i razaranja infrastrukture, što dodatno otežava život već teško pogođenog stanovništva.

Međunarodna reakcija na situaciju u Pojasu Gaze

Situacija u Pojasu Gaze izazvala je različite reakcije i apelovanja na međunarodnoj sceni. Dok su neke zemlje osudile izraelske napade i izrazile podršku Palestini, druge su istakle pravo Izraela na samoodbranu. Ovaj sukob izaziva podeljene stavove među međunarodnom zajednicom, a reakcije i inicijative različitih država i organizacija mogu imati značajan uticaj na dalji razvoj situacije.

Humanitarna kriza u Pojasu Gaze

Pored gubitka ljudskih života, situacija u Pojasu Gaze je dovela do eskalacije humanitarne krize. Civilno stanovništvo, uključujući decu i starije osobe, suočava se sa nedostatkom osnovnih potrepština, medicinske nege i sigurnog skloništa. Organizacije za ljudska prava i humanitarne agencije ukazuju na hitnu potrebu za pružanjem pomoći i zaštitom civilnog stanovništva u ovom području.

Sve ove činjenice naglašavaju hitnost rešavanja situacije u Pojasu Gaze i potrebu za angažovanjem međunarodne zajednice kako bi se sprečilo dalje stradanje nedužnih ljudi i postigao održiv mir u regionu.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading