KENEDI DAO PREDIZBORNO OBEĆANJE, NACIJA ŠOKIRANA! Ako postanem PREDSEDNIK Amerike....

Autor:

Svet

23.02.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napraviću statuu Asanžu, obećava Robert Kenedi Mlađi.

KENEDI DAO PREDIZBORNO OBEĆANJE, NACIJA ŠOKIRANA! Ako postanem PREDSEDNIK Amerike....

Foto: Shutterstock

Nezavisni kandidat za predsednika SAD, Robert Kenedi Mlađi, izneo je plan da, ukoliko postane predsednik, pomiluje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i uzbunjivača Edvarda Snoudena.

Kenedi je istakao da bi prvog dana svog predsedničkog mandata podigao statue Asanžu i Snoudenu na simboličnim lokacijama blizu Vašingtonskog pres kluba i sedišta CIA u Lengliju, prenosi Alo.

Čelsi Mening i optužbe protiv Asanža

Kenedi je naglasio da je CIA i administracija predsednika Bajdena tvrde da je Asanž bio „u zaveri“ sa bivšom američkom vojnom obaveštajnom analitičarkom Čelsi Mening kada je ukrala strogo poverljive informacije.

Međutim, Kenedi ističe da Mening tvrdi da je to laž i da nikada nije morala ništa da hakuje. On ističe da Mening tvrdi da je ona ta koja je počinila zločin deljenjem državnih tajnih informacija i da je zbog toga provela sedam godina u zatvoru.

Kritika izručenja i suđenja

Kenedi je takođe izrazio kritiku prema izdavaču kome je Mening prenela informacije, navodeći da se nalazi na suđenju o izručenju Sjedinjenim Državama gde bi se suočio sa 175-godišnjom zatvorskom kaznom. Ovo je izazvalo pitanje da li je takva kazna adekvatna za izdavača informacija, posebno u poređenju sa Mening koja je već provela značajan period u zatvoru.


Kenedijevi planovi za pomilovanje i podizanje statua Asanžu i Snoudenu jasno ukazuju na njegovu podršku slobodi govora i transparentnosti informacija, te bi ovo moglo da ima značajan uticaj na njegovu kampanju za predsedničke izbore.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading