NASTAVLJA SE PALJBA U CRVENOM MORU! Dve rakete jemenskih Huta POGODILE britanski teretni brod, jedna osoba POVREĐENA!

Autor:

Svet

22.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi događaji su podigli tenzije u javnosti i pokrenuli pitanja o bezbednosti plovidbe u Crvenom moru.

NASTAVLJA SE PALJBA U CRVENOM MORU! Dve rakete jemenskih Huta POGODILE britanski teretni brod, jedna osoba POVREĐENA!

Foto: Tanjug/AP

Danas je došlo do incidenta u Crvenom moru kada su dve rakete jemenskih Huta pogodile britanski teretni brod, prouzrokujući štetu na brodu i lakše povrede jedne osobe.

Američka vojska je potvrdila ovaj događaj i istakla ozbiljnost situacije.


Ovaj napad se dogodio nakon što su SAD oborile čak šest dronova Huta u istom području, identifikujući ih kao pretnju po američke i ratne brodove saveznika Vašingtona. Ovi događaji su podigli tenzije u javnosti i pokrenuli pitanja o bezbednosti plovidbe u Crvenom moru, prenosi Alo.rs.

Bezbednost plovidbe u Crvenom moru

Napadi Huta na teretni brod i obaranje dronova predstavljaju ozbiljnu zabrinutost za bezbednost plovidbe u Crvenom moru. Ovo područje je od velikog značaja za međunarodnu trgovinu i svaki incident može imati velike posledice po globalnu ekonomiju.

Uticaj na međunarodnu trgovinu

S obzirom na to da je Crveno more ključno tranzitno područje za brodove koji prevoze naftu, gas i druge robe, incidenti poput ovog mogu ozbiljno poremetiti međunarodnu trgovinu. Ovo pokreće pitanja o merama koje treba preduzeti kako bi se osigurala bezbednost plovidbe u ovom vitalnom pomorskom koridoru.

Reakcija međunarodne zajednice

Očekuje se da će međunarodna zajednica osuditi napade Huta i tražiti rešenja kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti. Pored toga, moguće je da će biti pokrenute inicijative za jačanje pomorske sigurnosti u ovom regionu kako bi se osigurala zaštita teretnih brodova i njihovog osoblja.


Incident u Crvenom moru izazvao je zabrinutost zbog bezbednosti plovidbe i postavio pitanja o reakciji međunarodne zajednice. Ovo je situacija koja zahteva pažljivo praćenje i koja može imati dalekosežne posledice na globalnu trgovinu i bezbednost pomorskih puteva.

(Alo.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading