''NASTAVLJAMO SVOJU TRADICIJU'' Rusija obeležava Dan branioca otadžbine: Putin položio venac na Grob neznanog junaka (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija danas obeležava Dan branioca otadžbine, kada se odaje počast vojnicima, veteranima vojske i mornarice, kao i porodicama onih koji su služili ili i dalje služe u vojnim redovima.

''NASTAVLJAMO SVOJU TRADICIJU'' Rusija obeležava Dan branioca otadžbine: Putin položio venac na Grob neznanog junaka (VIDEO)

Foto: Printscreen/Telegram

Centralni događaj manifestacije bio je trenutak kada je ruski predsednik Vladimir Putin, zajedno sa svojim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, položio venac na Grob neznanog junaka kod zidina Kremlja.

 

 

Dan branioca otadžbine zamenio je Dan Crvene armije 1993. godine, fokusirajući se na priznanje hrabrosti i odvažnosti vojnika koji su posvećeni očuvanju integriteta i sigurnosti Rusije. Dan pre centralne ceremonije, predsednik Putin čestitao je građanima ovaj značajan dan, ističući posebno doprinos učesnika specijalne operacije u Ukrajini.

U svojoj čestitki, Putin je naglasio da vojnici i oficiri Rusije, koji su danas na prvoj liniji, dostojanstveno nastavljaju slavnu tradiciju. 

- Vojnici i oficiri Rusije dostojno nastavljaju slavnu tradiciju. Na prvoj liniji su danas učesnici specijalne operacije. Vi se borite za istinu i pravdu, pokazujete hrabrost i odvažnost braneći Rusiju. Vi ste naši istinski narodni heroji. Ponosimo se vama, zadivljeni smo vašom neustrašivošću, cenimo podvige - navodi se u čestitki Putina.


Podsetimo, Dan branioca otadžbine slavi se od 1993. godine umesto Dana Crvene armije i posvećen je vojnicima, veteranima vojske i mornarice, avganistanskim ratnim veteranima i porodicama onih koji su bili i onih koji su i dalje u vojnim redovima.

Ceremonije i događaji širom zemlje odražavaju duh jedinstva i poštovanja prema onima koji su posvećeni odbrani Rusije, piše Sputnjik.

Obeležavanje Dana branioca otadžbine predstavlja važan trenutak u godini kada se cela nacija ujedinjuje kako bi iskazala zahvalnost i poštovanje prema hrabrim muškarcima i ženama koji čuvaju bezbednost domovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading