POBEDA NAD AVDEJEVKOM ĆE UĆI U UDŽBENIKE! Šojgu raportirao Putinu: Oslobođena je uz MINIMALNE gubitke!

Autor:

Svet

20.02.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak između Vladimira Putina i Sergeja Šojgua predstavlja važan trenutak u vojnim operacijama, sa naglaskom na uspešnom oslobođenju Avdejevke i napretku ruskih jedinica na terenu.

POBEDA NAD AVDEJEVKOM ĆE UĆI U UDŽBENIKE! Šojgu raportirao Putinu: Oslobođena je uz MINIMALNE gubitke!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, nedavno se sastao sa ministrom odbrane, Sergejom Šojguom, kako bi razgovarali o vojnim operacijama. Šojgu je preneo predsedniku izveštaj o oslobođenju Avdejevke uz minimalne gubitke.

Rekao je da je više od 72 kvadratna kilometra teritorije oslobođeno, uz napomenu da je protivnik ostavio mnogo ranjenika i oružja prilikom povlačenja. Takođe, obavestio je predsednika da se protivnik povukao iz grada u haosu, dok su ruske jedinice nastavile da napreduju na zapad. Šojgu je istakao da će operacija Generalštaba u Avdejevki ući u udžbenike Ministarstva odbrane, naglašavajući značaj ovog vojnog poduhvata, prenosi Sputnjik.

Oslobođenje Avdejevke uz minimalne gubitke

Jedna od glavnih tačaka izveštaja ministra Šojgua bilo je oslobođenje Avdejevke uz minimalne gubitke. Ova informacija ističe efikasnost vojnih operacija koje su sprovedene uz minimalne ljudske žrtve, kao i značaj oslobađanja velike teritorije od neprijateljske okupacije.

Protivnik se povukao iz grada

Ministar odbrane je takođe naglasio da se protivnik povukao iz Avdejevke u haosu, ostavljajući mnogo ranjenika i oružja. Ova činjenica ukazuje na nespremnost i dezorganizovanost protivničkih snaga, što je doprinelo uspešnom ishodu vojne operacije.

Napredak ruskih jedinica na zapad

Šojgu je informisao predsednika da ruske jedinice nastavljaju da napreduju na zapad, naglašavajući teritorijalni dobitak i uspeh vojnih operacija. Ova vest ističe snagu i efikasnost ruske vojske u vođenju vojnih akcija i ostvarivanju ciljeva.


Sastanak između Vladimira Putina i Sergeja Šojgua predstavlja važan trenutak u vojnim operacijama, sa naglaskom na uspešnom oslobođenju Avdejevke i napretku ruskih jedinica na terenu. Ministar odbrane istakao je značaj ovih vojnih poduhvata, nagoveštavajući da će oni biti upisani u udžbenike Ministarstva odbrane, čime se ističe istorijski značaj ovih događaja.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading