BROJ NASTRADALIH SVE VEĆI! Tragedija nad Bisernom rekom u Kini: Pet žrtava nakon stravičnog udarca teretnog broda u most! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski mediji izveštavaju da je broj žrtava porastao na pet, prema informacijama Centra za pomorsku potragu i spasavanje u Guangdžouu.

BROJ NASTRADALIH SVE VEĆI! Tragedija nad Bisernom rekom u Kini: Pet žrtava nakon stravičnog udarca teretnog broda u most! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Xinhua via AP

Tragedija je zadesila južni deo grada Guangdžoua nakon što se teretni brod sudario sa mostom Liksinša, rezultirajući urušavanjem mosta i padom nekoliko vozila u reku.

Svetski mediji izveštavaju da je broj žrtava porastao na pet, prema informacijama Centra za pomorsku potragu i spasavanje u Guangdžouu.

Dramatični snimci sa lica mesta prikazuju podeljeni most iznad reke Biser, dok se teretni brod, krivac za nesreću, nalazi ispod njega. Policijski brodovi su odmah reagovali i pridružili se akciji spasavanja.

Nakon sudara, dva vozila su završila u vodi, dok su tri sletela na brod. Dve osobe su uspešno izvučene na sigurno, prema izveštaju državnog lista Pipls dejli, dok je spasilačka operacija i dalje u toku.

Most Liksinša, koji se nalazi u okrugu Nanša u Guangdžouu, predstavlja ključnu tačku u međunarodnom pomorskom saobraćaju ovog megalopolisa. Važno je napomenuti da su radovi na ojačavanju mosta zbog strukturalnih problema više puta odloženi tokom poslednjih godina, prema informacijama državne televizije Si-Si-Ti-Vi (CCTV), prenosi Telegraf.

Podsetimo, ranije danas je objavljeno da se nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, kada se barža, koja je plovila iz Fošana prema južnom delu Guangdžoua, sudarila sa mostom oko 5:30 po lokalnom vremenu, prema izveštaju Radio Televizije Srbije (RTS).

Na uznemirujućim snimcima kineske televizije Si-Si-Ti-Vi, može se videti prazna barža između dva stuba mosta, dok je deo kolovoza nestao, ostavljajući dramatičnu scenu na reci.

Ukupno četiri vozila i električni motor su pali s mosta, pri čemu su autobus i još jedno vozilo završili u vodi, dok su preostala tri vozila pala na baržu. Na sreću, u autobusu se nalazio samo vozač. Dve osobe su nažalost izgubile živote, dok je jedan član posade barže povređen, a dvojica su spašena, prema izveštaju Si-Si-Ti-Vi.

Ova nesreća još jednom pokreće pitanje bezbednosti infrastrukture i potrebu za brzim sprovođenjem neophodnih mera kako bi se izbegle slične tragedije u budućnosti. Lokalne vlasti su pozvane da hitno preduzmu korake radi poboljšanja bezbednosti mostova i puteva u regionu kako bi zaštitile živote građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading