NESREĆA U KINI! UDARILA BARŽA U MOST, PA GA URUŠILA: Više vozila i autobus upali s mosta u reku, tri osobe se vode kao nestale! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnom incidentu na Bisernoj reci kod Guangdžoua, dve osobe su izgubile živote nakon što je barža udarila u most, izazivajući njegovo potpuno urušavanje.

NESREĆA U KINI! UDARILA BARŽA U MOST, PA GA URUŠILA: Više vozila i autobus upali s mosta u reku, tri osobe se vode kao nestale! (VIDEO)

Foto: Jasper James / Carte Blanche / Profimedia

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, kada se barža, koja je plovila iz Fošana prema južnom delu Guangdžoua, sudarila sa mostom oko 5:30 po lokalnom vremenu, prema izveštaju Radio Televizije Srbije (RTS).

Na uznemirujućim snimcima kineske televizije Si-Si-Ti-Vi, može se videti prazna barža između dva stuba mosta, dok je deo kolovoza nestao, ostavljajući dramatičnu scenu na reci.

Ukupno četiri vozila i električni motor su pali s mosta, pri čemu su autobus i još jedno vozilo završili u vodi, dok su preostala tri vozila pala na baržu. Na sreću, u autobusu se nalazio samo vozač. Dve osobe su nažalost izgubile živote, dok je jedan član posade barže povređen, a dvojica su spašena, prema izveštaju Si-Si-Ti-Vi.

Trenutno se traga za troje nestalih osoba, a šest ronilaca i više čamaca za spasavanje angažovano je u operaciji potrage. Lokalne vlasti u Guangdžouu su pokrenule istragu kako bi utvrdile uzrok nesreće. Svi plovni entiteti su obavešteni da koriste alternativne putanje dok traje istraga.

Most predstavlja glavnu transportnu arteriju za stanovnike ostrva Sanmin, a zvaničnici preporučuju korišćenje trajekta kao alternativnog prevoznog sredstva za stanovnike ostrva dok se situacija ne normalizuje. Ova tragična nesreća baca svetlo na hitnost obezbeđivanja bezbednosti plovidbe i infrastrukture u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading