UKRAJINSKA ODBRANA PROBIJENA, NA FRONTU SABLASNO! Ruski ''Uragan'' RAZNOSI sve pred sobom brzinom munje!

Autor:

Svet

16.02.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oslobodivši Marjinku, naše jedinice kreću napred, saopštili su ruski vojni korespondenti.

UKRAJINSKA ODBRANA PROBIJENA, NA FRONTU SABLASNO! Ruski ''Uragan'' RAZNOSI sve pred sobom brzinom munje!

Foto: Tanjug/AP

Prema saopštenju ruskih vojnih korespondenata, peti brigada prvog Donjeckog armijskog korpusa i 150. motorizovana divizija su krenule u napad na Georgijevku.

U ovom napadu, operateri jurišnih bespilotnih letelica 5. brigade su koristili kamikaza dronove kako bi preciznim udarima uništili neprijateljska uporišta, često ulazeći kroz prozorske otvore zgrada da bi uništili uporišta iznutra, prenosi Alo.

Uništenje termoelektrane u Kurahovu

Uragan MLRS 238. brigade je podržao ofanzivu 5. brigade pogodivši strateški važan objekat Oružanih snaga Ukrajine - termoelektranu u gradu Kurahovo. Ova termoelektrana je bila od velike važnosti za snabdevanje energijom vojnih objekata Oružanih snaga Ukrajine, a napadom je nanesena značajna šteta neprijatelju, kako u ljudstvu tako i u opremi. Takođe, napadom je onemogućeno napajanje važnih vojnih objekata, što predstavlja značajan udarac za neprijateljske snage.


Navedeni događaji predstavljaju značajan preokret u vojnim operacijama na tom području, a strategija upotrebe bespilotnih letelica i preciznih udara pokazuje visok nivo tehnološke i taktičke upotrebe vojne opreme u ovom sukobu. Očigledno je da ruske snage koriste inovativne metode kako bi oslabile neprijateljske pozicije i postigle taktičku prednost.

Ovi događaji dodatno naglašavaju intenzitet sukoba na istoku Ukrajine i potencijalne posledice po obe strane uključene u ovaj sukob.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading