DA LI JE PUTIN ODGOVORAN ZA SMRT NAVALJNOG? Bivši ministar spoljnih poslova progovorio o smrti ruskog opozicionara

Autor:

Svet

16.02.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksej Navaljni, koji je preminuo u 47. godini, bio je pravnik i političar poznat po istragama korupcije u Rusiji.

DA LI JE PUTIN ODGOVORAN ZA SMRT NAVALJNOG? Bivši ministar spoljnih poslova progovorio o smrti ruskog opozicionara

Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicionar, Aleksej Navaljni, umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno popravne službe.

- Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći - navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu dugogodišnje opoziciono delovanje Navaljnog, otvorile su se brojne sumnje i spekulacije u vezi njegove smrti, za koju mnogi optužuju aktuelnog ruskog predsednika, Vladimira Putina.

Leonid Volkov, šef kabineta Navaljnog, rekao je da se izjava zatvorske službe može protumačiti kao "priznanje" da su namerno ubili Navaljnog, iako njegovo okruženje tek treba da proveri informacije.

 

 

Da sve informacije treba proveriti, pa tek onda doneti zaključak, mišljenja i Vladislav Jovanović, nekadašnji ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije, kojeg smo zamolili za komentar.

Prvi put čujem vest da je umro, ne znam pod kojim okolnostima i kako, a pretpostavka da je neko kriv ili nije može da bude neka politička ocena koja gleda događaj iz jednog ili drugog ugla - smatra Jovanović.

On kaže da se unapred može u sve sumnjati, ali dok nema bilo kakve podloge koja bi na to ukazivala ne treba spekulisati, jer to nije put ka saznanju istine.

Treba sačekati i videti šta su razlozi njegove smrti - zaključuje Jovanović.

Foto: Wikipedia

 

Podsetimo, Aleksej Navaljni, koji je preminuo u 47. godini, bio je pravnik i političar poznat po istragama korupcije u Rusiji. Osnivač je Fonda za borbu protiv korupcije koji objedinjuje nekoliko pokreta i udruženja.

Osuđen je prošlog avgusta i na 19 godina zatvora u maksimalno obezbeđenoj koloniji zbog ekstremizma

- Savršeno razumem da, kao i mnogi politički zatvorenici, sedim na doživotnoj robiji gde se život meri trajanjem mog života ili života ovog režima - naveo je tada Navaljni u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading