LJILJANINO TELO PRONAĐENO SPAKOVANO U KESE I SA TORBOM NA GLAVI! Ubica na slobodi, ekshumacija treba da dokaže NJEGOVU umešanost u monstruozni zločin! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.02.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sredu 14. ferbuar zakazana je ekshumacija tela Ljiljane Resinović.

LJILJANINO TELO PRONAĐENO SPAKOVANO U KESE I SA TORBOM NA GLAVI! Ubica na slobodi, ekshumacija treba da dokaže NJEGOVU umešanost u monstruozni zločin! (VIDEO)

Foto: Facebook/Liliana Resinovich

Telo Ljiljane Resinović (63) iz Trsta pronađeno je 5. januara 2022. godine, a njen ubica još uvek nije pronađen. Iz tog razloga, odlučeno je da se izvrši ekshumacija. Istraga je nastavljena, a pojavili su se elementi koji se ne poklapaju.

Ljiljanino telo je pronađeno nedaleko od kuće u kojoj je živela, spakovano u kese i sa torbom na glavi, a prilikom rekonstrukcije dana u kom je Ljiljana nestala, došlo je do nepoklapanja u dva elementa. 

Jedan se tiče slika sa nadzornih kamera koje su 14. decembra 2021. godine snimile Ljiljanu kako baca kese u kantu za đubre, pre nego što je nestala. Ista ta kamera je snimila njenu komšinicu Gabrijelu, kako je nekoliko minuta kasnije brzim hodom otišla u istom pravcu kao Ljiljana, ali se nisu srele.

- Imala sam aplikaciju na telefonu koja prati sportsku aktivnost. Izašla sam iz kuće u 08:41 časova, bila je ispred mene dva minuta, takoreći sam je prestigla, ali je nisam videla, gde je mogla da ode? - rekla je Gabrijela.

Takođe, oko 8.50 časova, nešto manje od 10 minuta, kamere su navodno Ljiljanu zabeležile u autobusu, dok njen brat Serđo tvrdi da to nije bila ona.

U izveštaju tužilaštva stoji da vreme na policjskim kamerama nije tačno i da je u pitanju vreme koje ide 5 minuta unapred.

- Tražili smo od istražnog sudije da verifikuje snimak, a kada smo videli slike Ljiljane dok baca đubre bilo je 08:43 časova, a autobus dolazi po nju u 8:50 časova. Ali od kanti za smeće do trga treba par minuta tako da mislimo da policijske kamere nemaju tačno vreme - objasnili su.

Takođe, još jedna nelogična stvar jeste činjenica da je Ljiljanin muž Sebastijan Visintin nakon njenog nestanka kontaktirao sa njenim dobrim prijateljom, što je na kraju probudilo sumnju da nešto pokušavaju da sakriju.

On je na sudu izjavio da nikada ne bi prijavio ženin nestanak da ga komšinica na to nije nagovorila.

- Bio sam zabrinut što je Gabrijela toliko insistirala da prijavim Ljiljanin nestanak, inače, teško da bih to učinio - rekao je Sebastijan tužiocu Antoniju De Nikolu iz Trsta i proznao da jeste bilo čudno što se Ljiljana tu noć nije pojavila i da nije imala mobilni telefon kod sebe.

U njihovoj kući pronađena su dva telefona, ali jedan nije mogao da se proveri jer je blokiran - Sebastijan je nedugo nakon što je Ljiljana nestala, zvao njenog prijatelja Sterpina, nakon čega je broj telefona blokirao i samim tim onemogućio da ga dalje provere.

- Muž je bio na telefonu sa Sterpinom 11 sekundi u 14:56 časova nakon čega je blokirao broj. Istražiteljima je rekao da je mobilne telefone otkrio u kući kasnije - rekao je advokat Nikodemo Đentile, advokat njenog brata.

Ljiljanino telo biće ekshumirano u sredu 14. februara, a za naredni dan je zakazana obdukcija, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading