ŽENI SRČANI UDAR LEČILI LEKOM ZA TEMPERATURU: Đorđe namerava da prijavi bolnicu

Autor:

Svet

09.02.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Hitne pomoći reagovala je na poziv supruga žrtve, ali je žena nakon što je stigla u bolnicu bila ostavljena da čeka na hodniku, jer "nije pokazivala znake srčanog udara".

ŽENI SRČANI UDAR LEČILI LEKOM ZA TEMPERATURU:  Đorđe namerava da prijavi bolnicu

Foto: Shutterstock

Porodica iz Rumunije doživela je tragično iskustvo kada su lekari u bolnici u Sloboziji vratili ženu, koja je doživela srčani udar, na kućno lečenje tvrdeći da je prehlađena, ne shvatajući ozbiljnost njenog stanja. Nakon 10 dana žena je hitno prebačena u Urgentni centar Floreaska u kritičnom stanju, gde su lekari utvrdili da je pre nekoliko dana imala srčani udar.

Suprug žrtve, Đorđe Batag, optužuje medicinsko osoblje za nemar, ističući da je žena bila lečena od prehlade umesto od srčanog udara. Tvrdi da bi situacija bila drugačija da je platio medicinskoj sestri, naglašavajući problem nemara u rumunskom zdravstvenom sistemu. Ogorčen postupanjem lekara, planira da podnese prijavu protiv bolnice.

- Neko je preminuo zbog nemara. Lečili je od prehlade. Tako to ide u Rumuniji, ako ne daš pare, staviš ih u džep, oni te drugačije gledaju. Da sam dao novac medicinskoj sestri, odmah bi se pobrinula za nju - rekao je Đorđe Batag, suprug žrtve.

Ekipa Hitne pomoći reagovala je na poziv supruga žrtve, ali je žena nakon što je stigla u bolnicu bila ostavljena da čeka na hodniku, jer "nije pokazivala znake srčanog udara". Nakon sat vremena čekanja, konačno je primljena i dobila je lek za snižavanje temperature, uz savet da ode kući i leči se od prehlade. Suprug ističe da su lekari ignorisali njene simptome i izveštaje, propuštajući da joj pruže odgovarajuću negu.

- Nisu bili zainteresovani. Jednostavno nisu obratili pažnju na izveštaje, šta piše. Da su joj posvetili samo 10 minuta... - dodao je Đorđe.

Žena se žalila na jake glavobolje, bolove u kostima i mišićima, ali je lečena kao da je prehlađena. Nakon što je konačno stigla u bolnicu Floreaska, utvrđeno je da je imala srčani udar pre sedam dana. Njeno stanje se pogoršalo, a lekari su upozorili da će naredna 24 sata biti kritična.

- Odlučili smo da odemo u Floreasku da vidimo šta se dešava gde su nam rekli da je imala srčani udar i da će naredna 24 sata biti kritična. Sedeo sam pored nje, malo je zaspala, pa se cimnula, utrnula, rekla da ne može više, da je boli glava, srce je steže - objasnio je Đorđe.

Suprug žrtve, Đorđe, nezadovoljan postupanjem medicinskog osoblja, planira da podnese prijavu policiji protiv bolnice. Ističe da je situacija bila zanemarena i da je nemar doveo do teške zdravstvene situacije njegove supruge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading