RODITELJI CEO ŽIVOT OVO KRILI OD NJE, HTELA JE DA SE UBIJE KADA JE ČULA: Ni danas ne može da veruje kako je TO MOGUĆE!

Autor: Republika/M.O.

Lifestyle

07.02.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirali su da kriju istinu od nje dok je živa.

RODITELJI CEO ŽIVOT OVO KRILI OD NJE, HTELA JE DA SE UBIJE KADA JE ČULA: Ni danas ne može da veruje kako je TO MOGUĆE!

Foto: Instagram.com/iamlimitlyss/

devojčica

Amerikanka Alisa Bol je pre nekoliko meseci odlučila da obelodani javno svoju neobičnu životnu priču.

Ona je jedna od retkih osoba koja je rođena kao "hermafrodit", odnosno pripada interseksualnom spektru. Svoju priču podelila je na popularnoj platformi TikTok, gde je objasnila kako je saznala istinu o svom stanju i kako je to uticalo na njen život.

Alisa je odrasla kao devojčica, ali se osećala neshvaćeno i odbačeno. Tek u petom razredu saznala je istinu o svom biološkom polu - da je zapravo biološki muškarac.

 

 

- Odrastala sam kao preslatka devojčica, uvek sam nosila roze, ali sećam se da sam se u školi uvek osećala odbačeno i neudobno, i nikada se nisam istinski sprijateljila ni sa kim. Uvek sam se osećala neshvaćeno - rekla je Lis za medije nedavno, otkrivši da je tek u petom razredu saznala zašto se tako osećala.

 

 

 

Tada se jednog dana vratila iz škole, gde je saznala da je njena drugarica dobila menstruaciju. Uzbuđeno je pitala majku kada će ona dobiti mesečni ciklus.

Kada sam imala 11 godina, mama mi je rekla da sednem i rekla mi je da sam biološki muškarac. Mama mi je rekla: "Verovatno bi trebalo da razgovaramo". Bila sam toliko radoznala, samo sam želela da znam kada ću dobiti menstruaciju, kada će grudi početi da mi rastu. Kada ću dobiti prve tampone - otpočela je Lis svoje izlaganje.

Nakon saznanja istine, Alisa je bila savetovana od strane svoje majke i lekara da to treba da ostane tajna kako je niko ne bi zadirkivao. Većinu svog života krila je svoje intersek*ualno stanje, ali sada kao odrasla osoba odlučila je da o tome javno progovori.

Terapija zamene hormona

Od 11. godine, Alisa je na terapiji zamene hormona, uzima estrogen kako bi prošla kroz "normalan" pubertet. Objasnila je da mnogi interseksualci moraju da budu na hormonskoj supstitucionoj terapiji jer njihovo telo ne proizvodi hormone samo.

Interseksualnost predstavlja retko stanje u kojem se dete rađa sa karakteristikama i muških i ženskih reproduktivnih organa i/ili genitalija, varijacijama hromozoma i/ili hormona, tako da ne pripada specifično ni jednoj ni drugoj kategoriji.

Alisa Bol je hrabro odlučila da podeli svoju priču i bori se za prihvatanje i razumevanje interseksualnih osoba širom sveta. Njen hrabar korak na društvenim mrežama izazvao je brojne reakcije i podstakao dijalog o ovoj temi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading