BIĆE POLA METRA SNEGA: Stanovnici upozoreni, stiže CIKLON koji će zavejati sve

Autor:

Svet

06.02.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod se taman navikao na gotovo prolećno vreme, a sada će morati da uzima lopate u ruke

BIĆE POLA METRA SNEGA: Stanovnici upozoreni, stiže CIKLON koji će zavejati sve

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vodeći specijalista centra Fobos koji se bavi vremenskim prilikama u Moskvi i regionu, najavio je da Ruse u narednih nekoliko dana očekuje ogromna promena vremena.

Evgenij Tiškovec saopštio je da u grad i okolinu stiže ciklon Olga koji će doneti velike snežne padavine i pola metra snega!

"U sredu uveče u glavnom gradu Moskve, zahvaljujući srednjem grebenu anticiklona, malo će se razvedriti, a mrazevi će se pojačati od -7 do -10​​, u Podmoskovlju od -7 do -12. Sutra se očekuje uticaj toplog atmosferskog fronta povezanog sa sledećim severnoatlantskim ciklonom pod nazivom Olga, zbog kojeg će snežne padavine početi da padaju od podneva, mećave će se kovitlati, pa će vidljivost biti do 500 metara. Pašće oko četvrtina mesečne norme snežnih padavina", rekao je Tiškovec.

Specijalista Fobosa predviđa da će se snežni nanosi na baznoj meteorološkoj stanici VDNKh povećati za 7-10 centimetara i prvi put ove zime dostići visinu od 0,5 metara.

Moskva i Moskovska oblast nisu jedini region koji će ovih dana imaju velike količine padavina.

Snežne padavine su se pojavile na Krasnodarskoj teritoriji, koja je, kako je primetio Evgenij Tiškovec na svom Telegram kanalu, bila zarobljena u snegu.

U planinskim predelima Sočija u protekla 24 sata palo je više od mesčnog proseka padavina, prenosi B92.

Što se Srbije tiče, građani mogu da odahnu jer se za narednih desetak dana uz prolazna naoblačenja i kišu ne očekuje dramatična promena vremena.

Temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine, ali i Srbija će se ponovo zabeleti, doduše tek u poslednjih desetak dana februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading