IZDATO NOVO UPOZORENJE RHMZ! U Srbiji upaljena DVA ALARMA - vreme nije naivno, oprez zbog POLEDICE!

Autor:

Vesti

22.01.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji, izuzev jugozapadnog dela, aktivan je žuti meteo alarm, upozoravajući na potencijalno opasne vremenske uslove.

IZDATO NOVO UPOZORENJE RHMZ! U Srbiji upaljena DVA ALARMA - vreme nije naivno, oprez zbog POLEDICE!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se tokom večeri i noći očekuje lokalna pojava poledice usled niskih temperatura.

Na severu i zapadu Srbije očekuje se postepeno naoblačenje, uz mešovite padavine. Kiša koja će se ponegde lediti pri tlu i sneg mogući su mestimično u drugom delu noći i pred jutro. U ostalim predelima očekuje se vedro i veoma hladno vreme, dok će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biti prisutan umeren do jak mraz. U Timočkoj Krajini zadržaće se niska oblačnost. RHMZ ističe da se tokom večeri i noći, zbog niskih temperatura, može očekivati lokalna pojava poledice.

Foto: RHMZ/printscreen

Najava RHMZ

U celoj Srbiji, izuzev jugozapadnog dela, aktivan je žuti meteo alarm, upozoravajući na potencijalno opasne vremenske uslove. RHMZ poručuje da, iako prognozirane pojave nisu neuobičajene, oprez treba zadržati ako se planiraju aktivnosti podložne meteorološkim rizicima. Preporučuje se redovno praćenje informacija o očekivanim meteorološkim uslovima i izbegavanje nepotrebnih rizika, prenosi Mondo.

U jugozapadnom delu Srbije je aktiviran narandžasti meteo alarm, dodatno upozoravajući na intenzivnije meteorološke izazove.

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading