PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA UŽASNE TRAGEDIJE: Avion promašio pistu i srušio se na automobil, dve osobe izgubile život!

Autor:

Svet

28.01.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avionska nesreća u Belgiji: Poginule dve osobe

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA UŽASNE TRAGEDIJE: Avion promašio pistu i srušio se na automobil, dve osobe izgubile život!

Foto: Romain RIXHON / AFP / Profimedia


Danas se desila tragična avionska nesreća u Belgiji, kada je mali nemački turistički avion promašio pistu prilikom sletanja, usled jakog vetra u blizini banje "Spa Malšamp". Nažalost, oba putnika aviona su izgubila živote u ovoj nesreći.

Teškoće prilikom sletanja zbog jakog vetra

Prema izveštajima tamošnjih medija, pilot aviona se suočio sa teškoćama prilikom pokušaja sletanja zbog snažnog vetra koji je duvao u blizini aerodroma. Ovo je dodatno otežalo manevrisanje avionom, što je nažalost dovelo do tragičnog ishoda.

 

 


Brza reakcija vozača automobila

Nakon što je avion promašio pistu i sleteo na automobil parkiran pored auto-puta Spa-Frankoršam, vozač automobila je brzo napustio vozilo, izbegavajući tako sopstvenu tragediju. Ova brza reakcija mu je spasila život.

 

 

Foto: ROMAIN RIXHON / Belga Press / Profimedia

Avion pao na automobil

 


Reakcija nadležnih službi

Na licu mesta su se odmah pojavile vatrogasne ekipe, lokalna policija, ekološka policija, civilna zaštita, kao i jedinica koja upravlja valonskim aerodromima. Takođe, državni put je zatvoren za saobraćaj radi sprovođenja istrage, a aerodrom će ostati zatvoren do ponedeljka. Takođe je osnovana jedinica za pružanje psihološke podrške.

Ova tragična avionska nesreća ostavlja dubok trag i na porodicu stradalih, ali i na celokupnu zajednicu. Nadamo se da će nadležne službe uspeti da pruže odgovore o uzrocima ove nesreće i da će preventivne mere biti preduzete kako bi se smanjio rizik od sličnih incidenta u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading