ČEŠKI PREDSEDNIK SRUŠIO SNEŠKA ZELENSKOM! Ukrajinskom lideru ove reči neće prijati: Kijev NEĆE moći...

Autor:

Svet

24.01.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši general NATO-a zagovara nastavak vojne pomoći Ukrajini, kao i podršku demokratskog sveta u rešavanju sukoba.

ČEŠKI PREDSEDNIK SRUŠIO SNEŠKA ZELENSKOM! Ukrajinskom lideru ove reči neće prijati: Kijev NEĆE moći...

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, Shutterstock

Bivši general NATO-a, Petr Pavel, izneo je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u Ukrajini, ističući da Kijev neće moći brzo vratiti izgubljene teritorije.

Pavel je naglasio da je Rusija ozbiljan protivnik i da je potrebno realno sagledavanje situacije, bez previše optimizma, prenosi portal "Aktualne.cz".

Rusija kao kompleksan protivnik

Pavel je istakao da Rusija definitivno nije jednostavan protivnik i da je neophodna realna procena situacije. Njegovo mišljenje je da Ukrajina trenutno nije u poziciji da potpuno istisne Rusiju sa svoje suverene teritorije, te da je potrebno maksimalno angažovanje kako bi se postigla kontrola nad teritorijom i rešio sukob.

Vojna pomoć i podrška demokratskog sveta

Bivši general NATO-a zagovara nastavak vojne pomoći Ukrajini, kao i podršku demokratskog sveta u rešavanju sukoba. Naglasio je važnost realnog pristupa situaciji i izbegavanje preteranog optimizma.

Ruska arogancija i mogući pregovori

Pavel je kritikovao nedavnu izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, nazivajući je "vrhuncem arogancije". Istakao je da će pregovori o mirnom rešavanju sukoba postati mogući tek kada situacija postane takva da nijedna strana neće moći da ide dalje u ostvarivanju svojih ciljeva.


Petr Pavel je jasno izneo svoje stavove o situaciji u Ukrajini, ističući kompleksnost situacije i potrebu za realnim pristupom. Njegova poruka je da je neophodno podržati Ukrajinu u nastojanjima da se izbori sa trenutnim izazovima.

(Aktualne.cz)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading