PREDSEDIKU LIBERIJE POZLILO NA INAUGURACIJI! Prekidao više puta obraćanje, a onda...! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.01.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Boakai odveden sa podijuma, zvaničnici su nastavili sa planiranom proslavom.

PREDSEDIKU LIBERIJE POZLILO NA INAUGURACIJI! Prekidao više puta obraćanje, a onda...! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/msangijeff

Novi predsednik Liberije Džozef Boakai, koji je nedavno pobedio u drugom krugu izbora, doživeo je neugodnost tokom svog inauguracionog govora.

 

 

Ceremonija je održana na otvorenom u prestonici Monroviji, na velikoj vrućini. Boakai je, usled vrućine i iscrpljenosti, prekidao svoje obraćanje više puta, a kada je skroz prestao da govori, pomoćnici su mu pritekli u pomoć i odveli ga sa podijuma. Njegov portparol Mohamed Ali je izjavio da je incident bio posledica vrućine, te da je Boakai sada u redu.


Neki od Boakaijevih protivnika su izrazili zabrinutost zbog njegovih godina i energije tokom predizborne kampanje. Međutim, Boakaijev tim je odbacio kritike i naglasio da je predsednik sada dobro. 

Iako je Boakai odveden sa podijuma, zvaničnici su nastavili sa planiranom proslavom. Ipak, nije poznato da li je novi predsednik prisustvovao proslavi nakon incidenta. Očekuje se da će javnost i mediji pažljivo pratiti Boakaijevo zdravstveno stanje i njegove naredne javne nastupe kako bi se stekao uvid u njegovu sposobnost da obavlja dužnost predsednika Liberije.

Inače, Džozef Boakai pobedio je krajem novembra na predsedničkim izborima u Liberiji prethodnog predsednik i nekada svetski poznatog fudbalera Žorža Veu.

Žorž Vea je dostojanstveno podneo poraz i čestitao svom protivniku. 

- Predsednik Vea je uputio poziv novoizabranom predsedniku Džozefu Boakaiju. Zahvaljujemo mu na njegovoj posvećenosti očuvanju demokratije u Liberiji - saopšteno je tada.

Boakai je osvojio 814.212 glasova, (50,89 odsto), dok je za Veu glasalo 785.778 birača (49,11 odsto). 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading