SAMOHRANA MAJKA I NOVINARKA KOJA SE ZALAŽE ZA MIR: Ova žena ustala je protiv Putina i kandidovaće se ZA PREDSEDNICU RUSIJE

Autor:

Svet

22.12.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jekaterina Duncova smatra da može da Rusiji ponudi nešto novo jer su svi koji su imali nešto protiv politike predsednika države ili su ućutkani ili su u zatvoru

SAMOHRANA MAJKA I NOVINARKA KOJA SE ZALAŽE ZA MIR: Ova žena ustala je protiv Putina i kandidovaće se ZA PREDSEDNICU RUSIJE

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Tanjujg/ap

Jedna televizijska novinarka iz grada Rževa ustala je protiv predsednika Rusije Vladimira Putina i njegove višegodišnje vladavine i kandidovaće se na predstojećim predsedničkim izborima.

Radi se o Jekaterini Duncovoj (40) kojoj je, kako je više puta rekla dosta ućutkavanja građana. Ona smatra da svi koji su protiv politike Vladimira Putina ili su ućutkani ili su u zatvoru.

- Danas je situacija u Rusiji ovakva: oni koji bi građane s demokratskim stavovima mogli da zastupaju na predstojećim izborima ili su u zatvoru ili se njihova prava ograničavaju, krivično ih progone ili ih prisiljavaju da odu u izgnanstvo. Zašto ne bi žena bila predsednica, kao simbol blagosti, ljubaznosti i osećanja - pita se Duncova u razgovoru za Dojče vele.

Vladimira Putina nominuje njegova nacionalističko-konzervativna vladajuća stranka Jedinstvena Rusija. Duncova nema svoju stranku. Da bi bila službeno registrovana kao kandidatkinja, mora do 31. januara 2024. da skupi 300.000 potpisa, što nije lak zadatak za ženu koja je dosad bila aktivna samo kao političarka na regionalnom nivou.

Čim je Duncova objavila svoj plan, pitali su je kakav je njen stav u vezi sa "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Duncova se, kaže, zalaže za mir, ali rat u Ukrajini ne naziva ratom. Ona pažljivo vaga svaku svoju izjavu kako ne bi prekršila zakon o "diskreditovanju ruske vojske" i posledično dobila dugogodišnju kaznu zatvora.

Duncova dosad nije pretrpela nikakve posledice, zbog čega kritičari zaključuju da bi ona mogla da bude lažna protivkandidatkinja Putinu, koja je postavljena uz njegovo odobrenje kako bi predsedničkoj kampanji dala privid pravog takmičenja.

Jekaterina Duncova već se suočila s nekoliko prepreka. Samo nekoliko minuta nakon što je preko društvenih medija zatražila novčanu podršku za svoju izbornu kampanju, banka je blokirala uplate na njen račun. To je Duncova objavila na svom profilu na Telegramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading