DA LI IMA SRBA MEĐU ŽRTVAMA MASAKRA U PRAGU? Ambasada Srbije otkriva detalje!

Autor:

Svet

21.12.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesnost u vezi srpskih državljana

DA LI IMA SRBA MEĐU ŽRTVAMA MASAKRA U PRAGU? Ambasada Srbije otkriva detalje!

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek


Ministarka - savetnik ambasade Srbije u Češkoj, Lepša Štulić, izjavila je da ambasada trenutno nema informacije o tome da li među žrtvama pucnjave na Filozofskom fakultetu u Pragu ima državljana Srbije.

"U komunikaciji smo sa nadležnim češkim organima od kojih smo i zatražili zvanične podatke. Takođe u komunikaciji smo i sa našim građanima koji žive i rade u Češkoj i pokušavamo da dobijemo više informacija o našim državljanima kao i o eventualnoj pomoći koju bismo mogli da pružimo", rekla je Štulić za Tanjug.

Ona je istakla da su u kontaktu sa nadležnim češkim organima i da su zatražili zvanične podatke o incidentu. Takođe, ambasada je u komunikaciji sa srpskim građanima koji žive i rade u Češkoj, te pokušavaju da saznaju više informacija o svojim državljanima i eventualnoj pomoći koju bi mogli da pruže.


Reakcija ambasade u Češkoj



Štulić je naglasila da će ambasada odmah obavestiti javnost ukoliko saznaju da među povređenima ima srpskih državljana.

Pucnjava na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu šokirala je javnost, a prema poslednjim vestima, 15 osoba je izgubilo život, dok je 30 ljudi povređeno. Napadač je takođe ubijen, a češka policija je saopštila da je otac osumnjičenog pronađen mrtav prethodnog dana.


Međunarodna situacija



Ova tragična pucnjava na jednom od najpoznatijih univerziteta u Pragu privukla je pažnju međunarodne javnosti. Incidenti poput ovog uvek izazivaju zabrinutost i traže brzu reakciju nadležnih organa kako bi se utvrdile okolnosti i pružila pomoć žrtvama i njihovim porodicama.

U ovakvim situacijama, važno je da zajednica pokaže solidarnost i podršku kako bi se prebrodile posledice ovakvih događaja. Svaka informacija o eventualnoj pomoći i podršci za žrtve i njihove porodice može imati značajan uticaj na njihovo oporavak.

Dok se čekaju zvanične informacije o državljanima Srbije među žrtvama pucnjave u Pragu, ambasada i nadležni organi čine sve što je u njihovoj moći da pruže pomoć i podršku. Ova tragična situacija podseća nas na važnost međunarodne saradnje i solidarnosti u suočavanju sa izazovima koji pogađaju sve nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading