PUTINU BOŽIĆ BATA DONOSI POKLON IZ SAD?! Preokret: Vašington menja politiku prema Moskvi!

Autor:

Svet

08.12.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lome se koplja u Kongresu SAD oko dogovora za slanje vojne pomoći Kijevu i ako se ista ne izglasa, prema rečima britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona to će biti ''božićni poklon'' za Rusiju.

PUTINU BOŽIĆ BATA DONOSI POKLON IZ SAD?! Preokret: Vašington menja politiku prema Moskvi!

Foto: pixabay.com, Tanjujg/ap

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je na bezbednosnom forumu Instituta Aspen u Vašingtonu da su evropska bezbednost i američka bezbednost povezane i da je neophodno sačuvati jedinstvo i prebaciti novac Ukrajincima.

Kameron je takođe kazao da bi predsednik Rusije navodno mogao da se „vrati po još“ ako ga Zapad ne zaustavi u Ukrajini, prenosi „Skaj njuz“. Istovremeno je naglasio da je vojna pomoć Ukrajini „dobra investicija“ u jačanje bezbednosti NATO. Kameron se takođe zalaže za to da se Kijevu preda zamrznuta ruska imovina, a po njegovim rečima, ta sredstva mogla bi biti preusmerena na „obnovu Ukrajine“.

Ranije je saopšteno da nacrt zakona o izdvajanju više od 100 milijardi dolara pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nije prošao proceduralno glasanje u Senatu SAD.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će Rusija, navodno, napasti države članice NATO nakon pobede u Ukrajini.

Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji. Kremlj je nakon toga saopštio da se Vašington bavi demonizacijom Rusije.

Govoreći o neuspehu ukrajinskih Oružanih snaga tokom kontraofanzive, britanski ministar je pozvao na „strpljenje“. Istovremeno je naglasio da „Krim ne bi trebalo da bude crvena linija“ za Zapad prilikom donošenju odluka o isporuci oružja dugog dometa Ukrajini. Kameron je takođe kazao da se London zalaže za to da se Kijevu preda zamrznuta ruska imovina, piše Sputnjik.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading