PROFESOR UBIO TROJICU PROFESORA, ČETVRTOG RANIO: Sve šokantniji detalji pucnjave na univerzitetu u Las Vegasu, napadač imao LISTU META i više od 150 metaka

Autor:

Svet

08.12.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U šokantnom incidentu koji se dogodio na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu, 67-godišnji napadač Entoni Polito ubio je tri profesora i ranio četvrtog. Polito, dugogodišnji profesor biznisa, imao je listu meta i više od 150 metaka, saopštila je policija.

PROFESOR UBIO TROJICU PROFESORA, ČETVRTOG RANIO: Sve šokantniji detalji pucnjave na univerzitetu u Las Vegasu, napadač imao LISTU META i više od 150 metaka

Foto: Tanjug/Wade Vandervort/Las Vegas Sun via AP

Polito, koji je živeo u obližnjem Hendersonu u Nevadi, ubijen je u pucnjavi sa policijom. Ranjeni 38-godišnji gostujući profesor hospitalizovan je i više se ne nalazi u kritičnom stanju, ali je i dalje životno ugrožen.

Istražitelji još uvek istražuju motiv napada. Polito se prijavio za nekoliko poslova na različitim koledžima i univerzitetima u Nevadi i svaki put je bio odbijen. Međutim, Rouzman Univerzitet medicinskih nauka u Hendersonu saopštio je da je Polito imao ugovor i da je predavao na dva kursa u okviru programa za poslovnu administraciju od oktobra 2018. do juna 2022. godine.

Mete na Politovoj listi uključivale su i članove fakulteta Univerziteta Istočne Karoline u Severnoj Karolini, gde je Polito bio profesor na poslovnoj školi univerziteta od 2001. do 2017. godine. “Niko od osoba sa liste meta nije postao žrtva”, rekao je Mekmehil.

Pre pucnjave, Polito je poslao 22 pisma profesorima univerziteta širom SAD. Napad je izvršio iz pištolja kalibra devet milimetara koji je legalno kupio prošle godine. Vlasti su saopštile da izgleda da je Polito imao finansijskih poteškoća.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading